Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2020. 16:47h.

El PP creu que la Generalitat posa "traves" als estudiants per accedir a universitats espanyoles

Santi Rodríguez denuncia que "no estan en igualtat de condicions"

El PP creu que la Generalitat posa "traves" als estudiants per accedir a universitats espanyoles

El portaveu del PPC, Santi Rodríguez, ha denunciat aquest divendres "les traves que posa la Generalitat perquè els estudiants catalans puguin accedir en igualtat de condicions a universitats de la resta d'Espanya".

El dirigent popular ha explicat que el Ministeri de Presidència va fixar "el 17 de juliol com a data límit per a la publicació dels resultats de les proves d'accés a la universitat i, en canvi, la Generalitat ho va fixar pel dia 27".

A això s'ha de sumar el fet que la Secretaria General d'universitats va fixar el passat 31 de març que la data límit per a la preinscripció a les universitats seria el 21 de juliol, sis dies abans que els estudiants que s'hagin examinat a Catalunya sàpiguen la seva nota, essent "un greuge, ja que no es podran matricular en les mateixes condicions que els estudiants de la resta d'Espanya podent, fins i tot, quedar-se sense places a què podrien optar per nota".

Santi Rodríguez ha sol·licitat les compareixences de la consellera d'Empresa i Coneixement i del secretari d'Universitats i Investigació per "aclarir els motius pels quals no s'ha donat compliment a Catalunya de la data de publicació de resultats de les proves d'accés a la universitat fixada pel Ministeri de Presidència" i per tal que donin explicacions sobre el procediment ordinari per fixar aquesta data i si aquesta disfunció s'ha donat en altres ocasions.

El portaveu popular també ha anunciat que el seu partit demanarà explicacions a la Generalitat per saber "quines solucions s'han ofert", en el cas que s'hagin donat, als alumnes que han denunciat aquesta situació i presentarà una proposta de resolució perquè el Parlament constati que aquesta disfunció de dates ha provocat importants perjudicis a aquells alumnes que havent realitzat les proves d'accés a la universitat a Catalunya, volien iniciar els seus estudis en alguna universitat de la resta d'Espanya.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Vlac, Barcelona, 25/07/2020 - 19:30

Universidad es sinónimo de Universalidad. Todo lo contrario al pensamiento único, fruto del programa 2000 de Jordi Pujol .
Hay demasiado barretina rosca chapa mandando y hay que sacarlos de las instituciones !!

#2 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/07/2020 - 21:09

Esto debe ser el "control de la personas" de monsieur Perpignya. Pero lo hacen mal. Como lo de cerrar fronteras. Bien hecho, tienes que evitar que buenas notas accedan de otros sitios a Catalunya. Cuidas de los "puros". Pero evitar que salgan, ya es maldad y querer que los jóvenes no tengan nada. Nadie quiere venir?? Muchos quieren salir??? .

#2.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 25/07/2020 - 13:34

Igual tiene que ver con la publicidad de universitats Catalanas por internet, youtuber y banners . Publicidad hecha en catalán (para el mercado interior supongo). Hay fuga de universitarios de Catalunya??. Las clases temario en catalán no son atractivo para los jóvenes?. Los quieren reprimir aquí en Catalunya?. No Hi ha sortides en el futur?

#1 Més capelletes, Barcelona, 24/07/2020 - 19:12

Dons en pot estar ben segur, tots a la Universitat del paiset, no sigui que si volten per la resta d'Espanya obrin els ulls a la realitat i perdint als seus futurs votants