Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2009. 15:24h.

El PP de Catalunya 'passa' de Companys

El diputat Rafael Luna no assisteix a l'ofrena del Parlament en la tomba del president 'màrtir'

El PP de Catalunya 'passa' de Companys

Els membres de la Mesa del Parlament, sense Rafael Luna

El Govern ha demanat la nul·litat del judici a Lluís Companys, però la figura del president 'màrtir' encara provoca sentiments oposats en alguns sectors. La mostra és que el PP no ha assistit aquest matí a la tradicional ofrena de la mesa a la tomba de Lluís Companys, al fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, a Barcelona, tot coincidint amb el seixanta-novè aniversari del seu afusellament.

L'acte, en efecte, ha comptat amb la presència del president del Parlament, Ernest Benach, acompanyat de tots els membres de la Mesa llevat del secretari quart, Rafael Luna. En l'homenatge hi havia en canvi els vicepresidents primer i segon, Higini Clotas i Lluís Maria Corominas; i dels secretaris primer, segon i tercer, Lídia Santos, Antoni Castellà i Jordi Miralles.

Luna no és un diputat qualsevol del Partit Popular de Catalunya perquè ha estat membre de la cambra catalana des del 1995. Membre del partit des del 1977, n'ha estat secretari general (1996-2008), i actualment és membre del comitè de direcció, entre d'altres càrrecs. També ha estat senador (1995-1999) a les Corts Generals en representació de la Generalitat. Ja va ser secretari tercer de la Mesa del Parlament en la VII legislatura (2003-2006) i ara n'és secretari quart.

Durant l'ofrena, Benach ha afirmat que “tot i que evidentment s’han fet passos i avenços els darrers anys, tot i que hi ha hagut algun gest més, encara no n’hi ha prou". Així mateix, ha qualificat l'aleshores president d'"heroi nacional”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 amoscaciques, girona, 16/10/2009 - 12:36

Cap partit q es consideri català i espanyol hauria d´homenetjar a aquest malparit d´en Companys. Un traïdor, un colpista, un independentista q va ser ministre espanyol, algú q no va fer res pq FAI i CNT matessin a tort i a dret. A fer la mà.

#32 Intrépido, Barcelona, 16/10/2009 - 08:31

Hay que ser soplagaitas para acudir a semejante mascarada por un individuo cuyo único mérito fue ser fusilado por Franco. Este injusto fusilamiento (no soy partidario de la pena de muerte) nunca tapará los desmanes y estupideces que cometió. Al infierno.

#31 DLM, Barcelona-España, 16/10/2009 - 04:29

President \" mártir \"? .
Algunos historiadores dicen que fué, primero un President golpista y después fué responsable de no hacer frente a las muchas barbaridades que se cometieron contra civiles indefensos durante la guerra civil? Mentira o verdad?

#30 Fran, Llinars, 15/10/2009 - 23:51

Anira ERC a l´enterrament d´en Fraga?no veritat, no pinta res,doncs el PP amb Lluis C. tampoc, no tenen res a veure,no va amb ells x ideologia.X molts Companys va ser un colpista i no va fer res x aturar el desgavell contra altres ideologies a Cat.

#29 YuriBCN, Gràcia, 15/10/2009 - 22:48

Cavernícola: com és que el PP homenatja en Casanovas l'11 de setembre, doncs? De passada, potser ens podries documentar i il·luminar sobre aquesta 'història' que ens han d'explicar?