Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2010. 18:59h.

El PP denuncia que Hereu s'ha gastat 14,2 milions en informes

"Les normes municipals d'accés als informes són un insult a la transparència"

El PP denuncia que Hereu s'ha gastat 14,2 milions en informes

Jordi Hereu, en una imatge d'arxiu

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat que "l'alcalde Hereu oculta el 90% dels informes de l'any 2009 que han suposat un cost de 14,2 milions d'euros".

El regidor Popular Javier Mulleras ha explicat que "les normes municipals d'accés als informes són un insult a la transparència i una nova demostració d'obstruccionisme, malbaratament, opacitat i inutilitat que suposen els informes municipals de l'alcalde Hereu". En aquest sentit ha afegit que "dels 14,2 milions d'euros gastats en informes pel govern municipal durant l'any passat, el consistori només ha facilitat l'accés a un total d'informes que ascendeix a 1,4 milions d'euros, tot i tractar-se d'informació pública".

Així mateix ha comentat que "el PP ha detectat una sèrie d'informes que apareixen en els registre comptables i que no figuren en el fitxer elaborat pel govern municipal". Entre els informes que no apareixen ha destacat un informe sobre Estructura d'organització de la gerència d'urbanisme per un valor de 58.840 euros o Avaluació dels projectes de la convocatòria de Barcelona Solidària per un valor de 59.975 euros.

El regidor Popular ha indicat que "tampoc s'inclouen informes adjudicats en anys anteriors per import de 2 milions d'euros tot i que s'estan pagant i fent també el 2009".

Mulleras ha recordat el Partit Popular va demanar l'elaboració d'una auditoria tècnica i de gestió dels informes el passat mes de juny a la Comissió d'Hisenda, i Alberto Fernández Díaz en el Ple municipal va exigir la posada en marxa del Registre Digital de Informes 2010. D'altra banda ha recordat que el govern municipal es va comprometre a presentar un registre d'informes de l'any 2010 al mes de gener, però tot i estar al setembre encara no s'ha presentat res per part del govern de Jordi Hereu.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Terraxa, Terrassa, 03/09/2010 - 08:35

i encar n'hi ha que diuen coses com aquesta: ?malgrat les males intencions d'alguns comentaristes, els informes son pública i revisats per l'oposició quan han volgut i les subvencions també son públiques DOGC. (capsigrany 30/08/2010)

#1 Batiente, Valles Oriental, 02/09/2010 - 22:42

Un socialista un ladrón, esto no es un hecho diferencial, pasa en toda España