Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2020. 08:55h.

El PP denuncia que la Generalitat ha vetat la UME a 40 residències

El partit reclama tests abans de deixar sortir els avis

El PP denuncia que la Generalitat ha vetat la UME a 40 residències

Unitat Militar d'Emergències desinfectant (Foto: UME)

El PPC ha denunciat que la Generalitat ha vetat la Unitat Militar d'Emergències (UME) a 40 residències. Així ho ha dit la diputada popular al Congrés, María de los Llanos de Luna, que ha reclamat al Govern "garantir que els nostres grans puguin continuar vivint en les residències, en un entorn segur", en lloc d ' "impedir, com ha fet fins a 40 ocasions, que la UME intervingui per desinfectar residències".

El diputat de PP, Santi Rodríguez, i Llanos de Luna han reclamat que "es faci el test de Covid-19 tant a la gent gran com al seu entorn familiar abans d'abandonar el centre per a ser traslladats a seus domicilis i evitar el contagi". Així han reaccionat davant la mesura anunciada per la Generalitat que les persones grans que resideixen en residències puguin abandonar la residència per viure transitòriament amb els seus familiars.

Santi Rodríguez, que ha presentat una bateria de preguntes al Parlament, ha assenyalat que "el Govern ha d'explicar quines proves s'estan realitzant, tant als residents com als familiars que els acullen, que permetin garantir que s'evitarà qualsevol tipus de contagi, així com el seguiment que es va a fer per comprovar que, passat el període d'incubació, no desenvolupen la malaltia per coronavirus".

Llanos de Luna ha apuntat que "amb el trasllat a domicili de la gent gran la Generalitat aconseguirà reduir el nombre de morts a les residències, de les que és responsable directe, però pot comportar un augment de contagiats entre les persones més vulnerables".  "En cas que no es pugui garantir la completa seguretat de la gent gran i del seu entorn, el Govern espanyol ha d'impedir que la Generalitat continuï amb aquest pla", ha reclamat. 
 
La diputada que ha recordat que les últimes dades científics asseguren que una persona pot trigar fins a 37 dies a desenvolupar símptomes, considera que "aquesta mesura no té en compte que les persones que es troben en les residències requereixen d'unes cures experts que difícilment les famílies podran proporcionar en cas que es produeixin contagis, que serà gairebé inevitable en cas que algun dels integrants de la família estigui infectat".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/04/2020 - 10:54

La Degeneralitat nazistorra aplicando su particular solución final.

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/04/2020 - 10:53

El trato de PSOE-Podemos a los ancianos que, al parecer, no merecen luto:
https://www.elespanol.com/opinion/columnas/20200408/generacion-sin-luto/480831918_13.html

1ª mani online:
https://twitter.com/hashtag/ManifestacionOnline8A?src=hashtag_click

Cacerolada:
https://twitter.com/search?q=%238AbrilCacerolada21h&src=typed_query

#5.1 no soy nadie, barcelona, 08/04/2020 - 14:23

descansa un poco

#3 Coque, El Centro de Tabarnia, 08/04/2020 - 09:55

Antes muertos que ayudados por la UME (Siempre y cuando los muertos los pongan otros, claro esta, si los muertos fueran propios igual cambiaban)
Son unos miserables

#2 Ojotuerto, Calafell.tab, 08/04/2020 - 09:44

Detrás del decorado del Benestar Social, había un entramado de fundaciones y mutuas, Portas Giratorias de gestió i administració, que se pagaba por la Generalitat.... Màs que ideología hay intereses... Todo esto está explicado. Y esta gente de comarques tan de arrels tan de la terra, cuando esto acabe, seguirán a los caciques?.

#1 Montse Quatre, Barcelona, 08/04/2020 - 09:27

Ara i després cal que tota la banda de sediciosos que tenen segrestades les institucions els cusin a demandes i querelles, al marge de no deixar-los dormir perseguint-los fins al final per la terrorifica actuació que han tingut en tota la pandemia. Mereixen acusacions de màxim nivell, talment com va fer un sabadallec acusant-los d'homicidi.