Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2021. 13:50h.

El PP denuncia que ni Flandes aplica la immersió lingüística

Alejandro Fernández: "Només s'aplica aquí i a Groenlàndia"

El PPC s'ha tornat a mostrar contrari a la immersió lingüística a Catalunya durant el ple celebrat al Parlament aquest matí. "Inclús els suposats amics de Puigdemont a Flandes no l'apliquen al seu país, per alguna cosa serà", ha dit el president del PPC Alejandro Fernández.

El president del PP a Catalunya ha explicat que "la immersió lingüística només s'aplica aquí a Catalunya i a Groenlàndia". És un dels "tres models per abordar la confluència de dues o més llengües a les comunitats plurilingües" que ha exposat Fernández.

Els altres són "la llibertat d'elecció amb línies paral·leles" i "la conjunció lingüística, que és el que assenyala la Constitució espanyola i les sentencies". Davant les crítiques del Partit Popular, Aragonès ha explicat que "l'objectiu en matèria lingüística del sistema públic d'educació a Catalunya és que els estudiants acabin el que són els seus estudis amb el coneixement de la llengua catalana, però també de la llengua castellana, i, evidentment, d'una llengua estrangera si no dues".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Cuando el catalán....., Murcia, 08/07/2021 - 12:59

... deje de ser el hecho diferencial para "fer pais", cuando el castellano sea lengua propia.... la independencia será posible exactamente igual que en Irlanda con su colonizadora "inglaterra". ¡¡Y ya le sacan partido como destino linguistico de todos los aprendices del ingles!!. Barcelona destino de guiris para aprender español.

#6 Santi F., BCN, 07/07/2021 - 22:07

Qué bien que habla este hombre!

#5 Decebut, bcn (tbn), 07/07/2021 - 20:08

Para empezar, ni siquiera es propiamente inmersión lingüística, es submersión lingüística, que es diferente. Hasta en eso nos engañan.

#5.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 07/07/2021 - 23:54

Hay quien afirma que es incluso "sumisión lingüística". Al no ser catalán no puedo juzgar con propiedad pero en mis estancias en Cataluña, años ha, oí catalanadas de lo más chirriantes. Y visto el nivel de español escrito del que hacen gala los indepres que por aquí pululan cuando intentan comunicarse en la lengua común, tiendo a creerlo.

#4 Jos, VNG (Ghost Republic), 07/07/2021 - 17:36

I el PP es queixa ara¿?

#3 motxo, Girona, 07/07/2021 - 16:11

No es inmersión lingüística es ahogamiento lingüístico e ideológico.