Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2020. 22:32h.

El PP denuncia que onze articles són il·legals

Ciutadans assegura que la major part de pisos està en mans de "ciutadans particulars"

El PP denuncia que onze articles són il·legals

El president del PPC Alejandro Fernández ha recordat aquest dimecres que el Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar que 11 dels 15 articles de la llei que regula els lloguers són il·legals. Fernández, durant la seva intervenció en la sessió plenària on s'ha debatut el text, també ha recordat que de les 15 disposicions addicionals transitòries i finals, set són inconstitucionals, apuntant que "pràcticament no hi ha res que sigui constitucional".

El líder dels populars a Catalunya ha indicat que el dret a l'habitatge mai hauria de conculcar "el dret fonamental a la propietat privada" i ha defensat que "sense propietat privada no hi ha democràcia".

"Un dret com és el de l'habitatge, que ningú discuteix i que a més està consagrat en la Constitució, mai s'ha d'aplicar a costa d'un altre dret fonamental com és el de la propietat privada. Això és molt important perquè, sense propietat privada, no hi ha democràcia. Sense propietat privada no hi ha democràcia. Perquè, si ni tan sols tens la garantia sobre les teves propietats privades, siguin aquestes moltes o poques, si no tens seguretat jurídica sobre aquestes, a què pots aspirar?" s'ha preguntat. "Garantir el dret a l'habitatge, mai pot fer-se convertint al propietari en una mena d'enemic i fent-li la vida impossible" ha recalcat Fernández.

"Vostès plantegen que la manera d'ajudar a fer que les famílies més desfavorides tinguin dret i accés a l'habitatge és fent la vida impossible als propietaris" ha lamentat. El diputat popular també ha manifestat que "vostès saben que és inconstitucional" però que "estan desitjant que ho portem al Tribunal Constitucional".

La diputada de Ciutadans, Noemí de la Calle, ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs que "aquest Parlament no té competències per legislar" sobre aquesta matèria i ha considerat que el text s'ha aprovat per "distreure l'atenció amb conflictes competencials". "Envaeix competències de l'Estat" ha manifestat la diputada. De la Calle també ha criticat la manca d'inversió del Govern en habitatge i ha denunciat que "es descarrega als particulars una responsabilitat que és de l'administració".

La diputada de la formació taronja ha recordat que "la major part del mercat de lloguer no està en mans dels grans tenidors, sinó de ciutadans particulars que els escolten a vostès i al·lucinen amb el cinisme del seu discurs, perquè és que la ciutadania no s'oblida que qui ha de resoldre aquestes qüestions és l'Administració pública, és a dir, la Generalitat".

"Esquerra i Junts per Catalunya es passen el dia intentant legislar per al que no tenen competències i deixen de fer la seva feina amb les competències que sí que tenen. I si estem com estem doncs és perquè els diferents governs que han anat desfilant per la Generalitat no han apostat per polítiques d'habitatge i han incomplert la llei catalana del dret a l'habitatge" ha exposat.

La diputada també ha assenyalat que "a Catalunya, els diferents governs que hem tingut últimament porten dècades sense invertir en habitatge". "Catalunya és la comunitat autònoma que menor percentatge del seu pressupost inverteix en habitatge, la meitat de la mitjana que la resta de comunitats autònomes" ha argumentat.

"Mentre a la Comunitat de Madrid es destina l'1,5 per cent del pressupost a polítiques d'habitatge, aquí es destina poc més del 0,6 per cent, i els recordo que la mitjana espanyola se situa en l'1,1 per cent" ha recalcat.

"Presenten aquesta llei intentant que ens empassem que són molt socials però en realitat el que pretenen és descarregar als particulars una responsabilitat que és de l'Administració, i intenten confondre a la ciutadania i amagar que no estan destinant suficient pressupost a habitatge social" ha dit.

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra, ha afirmat que "la majoria d'articles" de la llei "són inconstitucionals o antiestatutaris" i ha recordat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

"No cola perquè vostès saben tan bé com nosaltres que aquesta llei no tindrà recorregut. Saben tan bé com nosaltres que la majoria dels articles d'aquesta proposició de llei són inconstitucionals i antiestatutaris, i no perquè ho diem nosaltres, perquè ho diu un organisme català, el Consell de Garanties Estatutàries" ha apuntat en la seva intervenció en la sessió plenària.

Ibarra ha criticat que "en un tema com aquest" s'hagi tramitat per lectura única "sense el necessari debat entre tots els grups, sense compareixences d'experts".

"Els hi dèiem al juliol, quan vam tractar sobre la lectura única, que en un moment, que en un tema com aquest d'aquest calat, d'aquesta importància, no es podia tramitar per lectura única sense el necessari debat entre tots els grups, sense compareixences d'experts" ha recordat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Administracions , Barcelona, 10/09/2020 - 19:37

A Catalunya ja no queda res legal, hem arribat a un punt de locura tan descomunal, que els ciutadans ens hem de defensar de les Administracions

#3 Cthulhu, Solsona, 10/09/2020 - 13:10

El dret a l'habitatge s'hauria d'explicar millor...vol dir que l'Estat ( espanyol, nepal·lí, francès, català, o de Nàrnia o de Disney ) no és ningú per privar-te d'accedir a comprar un habitatge. Tens dret a tenir habitatge propi, privat. Altra cosa és si te'l pots pagar o no. Que lo ideal fora que sí. Però mai a costa dels altres.

#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 10/09/2020 - 10:17

Si con esto lo que pretende la colla separatista es "ampliar su base social..." me temo, que lo que han hecho es pegarse un tiro en el pie... uno más, no pueden ser mas inútiles...

Suerte que están las instituciones del "Estado Opresor..." para poner un poco de "seny..." y tirar este bodrio a la papelera.

#1 Benet , Barcelona, 10/09/2020 - 09:28

La història es repeteix, quan en aquest dissortat país la massa avala i vota a les més mediocres i ineptes, als que els enganyen demagògicament, el desastre està assegurat. El 1934 va ser amb la llei de contractes de conreu manant el sanguinari Companys i també l'oposició va tenir de recorrer als tribunals, que van derogar aquella barrabasada