Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2012. 16:56h.

El PP eliminarà el català al Senat

El portaveu 'popular', José Manuel Barreiro, assenyala que va ser una mesura impulsada pel PSOE amb "hipocresia"

El PP eliminarà el català al Senat

Barreiro, a la dreta, amb Rajoy i García Escudero, en una foto d'arxiu

El portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, ha indicat que el seu partit proposarà l'eliminació de l'ús de les llengües oficials al Senat aquesta legislatura. La mesura, que es va començar a aplicar ara fa un any, és "equivocada, no només pel seu cost, que també", ha remarcat en declaracions a Telemadrid.

El dirigent popular ha titllat la iniciativa, aprovada durant el mandat del socialista Rodríguez Zapatero, com "una actitud d'hipocresia". I s'ha preguntat "per què el pinganillo no se'l posaven els membres del Govern" i la mesura es limitava al debat de mocions. "Perquè segurament no es voldria que a Europa es veiés al president del Govern Zapatero o als seus ministres amb el pinganillo. Perquè no ho entendrien", ha assenyalat.

Segons Barreiro, a Europa no entendrien que "si aquests senyors tenen una llengua comuna, surten de l'hemicicle, parlen aquesta llengua en comú... per què aquí es posen el pinganillo?".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Vicenç, Badalona, 24/02/2012 - 21:50

El Senat es un càmara que no serveix per res mes que els que han plegat d'altres institucions (Montilla per exemple ) allarguin durant un anys la percepció d'un sou, totalment inmerescut, pero amb el recolzament de CIU i PSC. Tot s'ha de dir.

#18.2 angel, cardedeu, 25/02/2012 - 23:35

Això si tens raó, el senat no serveix per rès.

#17 angel, cardedeu, 24/02/2012 - 21:49

Molt ben fet Sr. Barreiro. Per què hem de gastar quartos si tots els senats saben parlar en Ecspañol? Seràn idiotes. Al senat i al congrès està a Ecspaña llavors en Ecspañol. A Catalunya en Català i punt. Fan cada bestiessa de que Català, Euskera ò Galego pugui parlar al senat.

#16 Gerard, Barna, 24/02/2012 - 16:56

No patiu. Aviat UPyD, C's i la nova virreina popular de Catalunya endegaran una campanya i una recollida de signatures en favor del bilingüisme. El TC, per la seva banda, dirà que no pot prevaldre una llengua sobre una altra. Ja ho veureu. Tot solucionat.

#15 Ramon, Barcelona, 24/02/2012 - 15:40

Però qui dels dos del PPciu ha estat el que ho ha demanat?

#13 Pep, Vic, 24/02/2012 - 10:38

De fet es lógic, no hi tenim de fer res al senat espanyol. El que fa falta es defensar el nostre parlament de catalunya, que es el verdader i únic representant del ploble català.