Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2010. 10:32h.

El PP no afluixa amb l'Estatut

Sánchez-Camacho diu que Zapatero ha "cedit" davant Montilla

El PP no afluixa amb l'Estatut

Sánchez-Camacho, durant la seva visita a les festes de Gràcia

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que José Luis Rodríguez Zapatero ha "cedit" davant José Montilla per "incomplir la sentència del Tribunal Constitucional" sobre el Estatut.

La líder del PP català ha dit que és "la primera ocasió que passa en la història democràtica d'Espanya" en la qual un president del Govern estatal cedeix davant l'incompliment d'una resolució judicial, un fet que ha qualificat de "lamentable".

D'altra banda, a portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha indicat que el seu partit defensarà la sentència del TC sobre l'Estatut. Arran de les mesures que prendrà l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per minimitzar els efectes de la sentència, Sáenz de Santamaría ha dit que la Constitució no és una "llista de suggeriments".

La dirigent popular ha instat al president del Govern estatal a "no buscar mecanismes per intentar sortejar-la". En declaracions a la Cope, Sáenz de Santamaría ha afegit que en el seu moment Zapatero va donar suport a l'Estatut per guanyar les eleccions catalanes i ara está "amb totes les estratègies per intentar no perdre-les de forma estrepitosa".

Pel que fa a la descentralització del poder judicial a través dels Consells de Justícia, el PP també és contrari. Al seu parer, "ha de ser igual per a tota Espanya i no pot estar mediatitzat, ni condicionat políticament" i ha anunciat que el PP defensarà aquesta unitat del poder judicial, "que és la garantia i la base de la independència, que nosaltres considerem clau per a la protecció del dret de tots els espanyols".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 21/08/2010 - 17:41

Però si es l'estatut que ens la porta fluixa!

#3 Emerit, Baix Llobregat, 21/08/2010 - 14:11

Poli dolent-poli bo i a Catalunya que li donin pel sac. És que ens volen fer creure que el PSOE (i acolits com PSC) está per donar a Catalunya el que li correspon?
S'ens rifan i prou

#2 alfons, santes creus, 21/08/2010 - 14:04

Soraya, te lo diré en castellano (que no español mientras estemos los catalanes dentro) para que me entiendas: Lo que teneis que hacer los peperos es apoyar la Inedependencia de Catalunya que serà la única manera que sin nosotros, tengais mayoria absolut

#1 Pepe, Barcelona, 21/08/2010 - 11:22

Menys mal que hi ha algú amb sentit comú, perquè entre el ZP i el tripartit anem arreglats. Montilla i ZP, dirigents que volen saltar-se la llei, on s'ha vist això?