Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2012. 17:55h.

El PP no se'n refia d'ERC

També veta Joan Tardà a la comissió de Secrets Oficials

El PP no se'n refia d'ERC

Joan Tardà, al Congrés, en una foto d'arxiu

El PP ha vetat la presència del diputat d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Joan Tardà, en representació del grup mixt, a la comissió de Secrets Oficials. Fa unes setmanes, els populars ja van vetar l'entrada del portaveu de la formació independentista, Alfred Bosch, en aquesta mateixa comissió.

Tardà ha indicat que "tot s’hi val, fins i tot a aquesta supina i superlativa representació d'escarni a la democràcia, per tal de continuar criminalitzant l'independentisme".

Per al diputat d'Esquerra, "l’Espanya abans ruïnosa que trencada, l'Espanya excloent, nacionalista i intolerant pren cos i se'ns torna a aparèixer en la forma d'una cosa tan aparentment nímia com vetar la presència d'un diputat nomenat per un grup parlamentari en el qual estaven integrats diferents forces polítiques".

I ha afegit que "ens veten perquè som independentistes. Això és el preocupant. Ens veten perquè defensem unes idees diferents de les seves. Vostès tenen un problema, i gros, com a demòcrates".

Tardà ha demanat als portaveus de la resta de formacions que mostressin el seu suport perquè "és un problema de democràcia i ha de ser, per tant, un problema també per a vostès. Amb el seu suport no n'hi ha prou. Cal fer un pas més. I pot ser que no sigui l'últim si PP i UPyD no accepten la pluralitat democràtica".

"Espero dels demòcrates la seva presència en aquesta tribuna denunciant el veto i l’atemptat al funcionament democràtic, denunciant la criminalització d'Esquerra pel seu caràcter independentista per permetre visualitzar davant la ciutadania l’oprobi del PP", ha conclòs. Tardà ha obtingut el vot de 139 diputats.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Pepito, bcn, 13/04/2012 - 09:06

Yo que "este" dimitía y renunciaba al sueldazo, dietas, iphone, iphad e ileches. Ale ya tienen otro motivo para llorar como plañideras de lo malo que es el estado español. Buaaa buaaaa.

#6 Tomppa, Sabadell, 13/04/2012 - 07:12

Pels ultra tontos espanyols ... a comitea no es parla sobre cap secret, es una comitea a on no es fan res.

#5 Tomppa, Sabadell, 13/04/2012 - 07:11

ERC ha de tornar cap a casa. No val la pena a convertir-se vicitim de fills de pees al món.

#4 quin morro, 1#, 12/04/2012 - 23:59

n'hi jo tampoc, .......de qualsevol manera,Tarda es un home honest i valent (bastant) , a ERC no te lloc, alli lo seu es ser un bon poltronero amb la mateixa etica que Groucho Marx gastaba,

#3 barretinaire, bcn, 12/04/2012 - 19:35

Espero, i ho exigiria també, que aquest assumpte el portin al TC perquè és una discriminació de pensament inconstitucional. En tot cas, si es pot marginar grups de persones per la seva ideologia o opinió demanaria al parlament cat que les ajudes públiques fossin pels catalans i no pels immigrants.