Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2014. 14:15h.

El PP posa Prim com a exemple d'"extraordinari català i espanyol"

El ministre de Defensa homenatja el general per "honrar Espanya i Catalunya"

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha exalçat la figura del general català i president del Govern espanyol Joan Prim (1814-1870) i ha rendit “homenatge a un extraordinari català i espanyol i a una persona que honra Espanya i Catalunya en els àmbits internacionals”.

“Admiro molt Prim perquè en un moment donat de la seva vida, quan va haver de triar entre l'universal, el general i el particular, sempre va saber que el general estava per davant, fins i tot en alguns moments amb propi dolor i renúncia de les seves pròpies conviccions personals”, ha dit Morenés durant la inauguració de l'exposició Prim: defensor de la indústria catalana i de la modernització d'Espanya.

L'exposició, que s'emmarca en els actes de commemoració del Bicentenari del naixement de Prim, es podrà veure fins al 13 de desembre a la seu de Foment del Treball, on conforma un recorregut a través de plafons i vitrines.

En aquestes, llibres, dibuixos i altres suports, relaten la defensa de la indústria catalana que va realitzar Prim, així com la seva relació amb les organitzacions empresarials de Catalunya, en un recorregut per les seves principals destinacions militars, el seu paper com a estadista i diplomàtic i la seva acció com a ministre de la Guerra i com a president del Govern.

La mostra compta amb fons documentals de l'Arxiu Històric de Foment del Treball i de les col·leccions particulars de les famílies Añoveros, Orellana i Albert.

Pedro Morenés i Gay de Montellà, al costat d'un retrat del general Prim
Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#16 joan, bdn, 02/12/2014 - 17:17

Per bombardejar barcelona?

#15 D____D, Reus, 02/12/2014 - 14:17

Pues devolvedles las garantías que les habéis arrebatado, garantías que son suyas, a las que tienen derecho porque las han conquistado con su sangre; igualadles a los demás españoles; y, si no los queréis como españoles, levantad de allá vuestros reales, que para nada os necesitan;

#14 D___D, Reus, 02/12/2014 - 14:09

El horizonte amenaza graves tempestades; es posible que antes de mucho se abra una lucha de gigantes; dos banderas flotarán por los aires; cada una tendrá sus partidarios.

¿Son españoles los catalanes?

#13 D__D, Reus, 02/12/2014 - 14:08

PALABRAS DEL GENERAL JOAN PRIM I PRAT EN LAS CORTES DE MADRID (AÑO 1851)

Ministros de Isabel II:

Yo os pregunto:

¿Los catalanes somos o no somos españoles?
Sepamos lo que somos; dad el lenitivo o la muerte, pero cese la agonía.

#12 Roger, L'H, 01/12/2014 - 21:19

Catalun?a, es una colonia espa?ola. Es una de las frases k dijo este ilustre espa?ol.