Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2018. 22:49h.

El PP proposa el jutge que presidirà el judici al procés per substituir Lesmes

Els populars plantegen Manuel Marchena en la negociació amb el PSOE per renovar el CGPJ

El PP proposa el jutge que presidirà el judici al procés per substituir Lesmes

El Partit Popular ha proposat a la Presidència del Tribunal Suprem el magistrat Manuel Marchena, el jutge que presidirà el judici contra els dirigents independentistes del procés, tal com informa El País. Els populars han fet la proposta durant la negociació entre el PSOE i el PP per renovar el Consell General del Poder Judicial i buscar el relleu de Carlos Lesmes al capdavant del CGPJ.

Els socialistes no accepten la proposta dels populars i volen dones de perfil completament diferent del de Marchena, com la vicepresidenta del Tribunal Constitucional, Encarnación Roca. La negociació per als càrrecs del CGPJ depèn a hores d'ara de pactar el nom del president, que és la figura que pot suposar un desempat entre un sector i un altre.

El CGPJ té 20 vocals, elegits pel Congrés i el Senat. En el repartiment que van acordar la ministra de Justícia, Dolors Delgado, i Rafael Catalá, el seu antecessor del PP, la situació queda 10 a 10 per a dreta i esquerra, un empat que només desfaria el president, que fa el número 21.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi br, L'h, 09/11/2018 - 23:45

Independencia judicial