Publicitat
Política · 12 de Març de 2009. 13:06h.

El PP proposa el "trilingüisme" a la immersió

Els populars presenten una alternativa on defensen "la llibertat dels pares i les escoles"

El PP proposa el "trilingüisme" a la immersió

El PPC, presentant la proposta al registre del Parlament

El PPC ha presentat la Llei de Qualitat de l'Educació de Catalunya, una alternativa al model del conseller Ernest Maragall. Aquesta llei proposa "trilingüisme" i que els pares tinguin llibertat per a escollir la llengua amb la que volen que els seus fills siguin educats. D'aquesta manera, la proposta indica que "els alumnes tenen dret a rebre el primer ensenyament en llengua materna", i recorda que "a tal efecte, el Govern ha d'arbitrar les mesures adequades per a fer efectiu aquest dret".

Igualment, s'indica que "la Generalitat garantirà l'aprenentatge del català i el castellà a tot el territori". També s'aposta per "garantir que els projectes lingüístics formin part del criteri d'elecció d'escola per part de les famílies. En cap cas això suposarà la separació d'alumnes per raó de llengua en aules o centres diferents".

La proposta també defensa la "llibertat de les escoles per definir el seu model lingüístic", el qual haurà de "garantir que les llengües oficials tinguin, com a mínim, una tercera part de continguts lectius". Igualment es demana que "que cada família pugui dur als seus fills al col·legi públic, concertat o privat que desitgin, sense limitacions de zona".

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha indicat en roda de premsa que "som l'únic grup que donem una alternativa al Govern de la Generalitat", a més de considerar que "el Govern ha suspès en educació, ha tret un molt deficient". "Després de Grècia, Catalunya està a la cua en Educació", ha assenyalat, a més de recordar que "només 6 de cada 10 superen l'ESO".

Camacho ha lamentat també que "el Govern tripartit va prometre el 6% del PIB per l'educació i només en destina una tercera part", i ha remarcat que "no acceptarem que el Govern estableixi unes normes i després de vetar la llibertat del pares els amenacin amb treure el fills de l'escola". "Se'ls ha de deixar la llibertat d'escollir el centre", ha afegit.

La presidenta dels Populars Catalans ha dit, sobre el model lingüístic de la seva proposta, que "aplicarem bilingüisme i trilingüisme, la llibertat per tindre l'educació en català, castellà i anglès". També s'ha mostrat partidària de "recuperar el mèrit i el treball dels alumnes". En aquest sentit, ha manifestat que la seva proposta "no permetrà que es pugui passar de curs amb 12 suspesos".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 Maria, Reus, 13/03/2009 - 10:30

Plantejar termes d'igualtat només a les escoles, quan a la legislació estatal, als mitjans culturals i a la mentalitat social no hi ha cap mena d'igualtat entre les llengües d'Espanya és pur cinisme desvergonyit. Igualtat és el que tenen a Suïssa.

#40 joanjordi, Sabadell, 13/03/2009 - 09:11

És a dir, practicar "apartheid" lingüístic a les escoles. Gran model d'integració i cohesió social.
Tot per la ràbia d'alguns (pocs, afortunadament) a què els seus fills aprenguin català.

#39 Català, Sarrià, 12/03/2009 - 23:01

JO VULL MONOLINGUISME I PUNT, TRILINGÜISTES I BILINGÜISTES FORA DE CATALUNYA!

#38 Fran, Llinars, 12/03/2009 - 21:37

A veure colla de trepas, tant que parleu de llengues impossades, expliqueu-me doncs, que pinta el catala a l´Aran.No se si coneixeu algun suiss,pero jo els que conec visquin os visquin parlen els 3 idiomes independentment del lloc d neixement.

#37 minsu, palam?, 12/03/2009 - 21:33

Llavors com ?que el PP treu els pitjors resultats a Catalunya? Potser perque no vol entendre i respectar als catalans? El PP nom?aconsegueix que hi hagi mes radicals en contra,... cal ser educat i respectar als demes