Publicitat
Política · 15 de Gener de 2019. 22:06h.

El PP proposa una llei electoral que sigui una persona un vot

Santi Rodríguez defensa que "guanyaríem més proporcionalitat mantenint la representació territorial"

El PP proposa una llei electoral que sigui una persona un vot

El portaveu del Partit Popular Català, Santi Rodríguez

El PPC ha registrat una proposició de llei electoral de Catalunya que planteja un sistema amb recompte únic però que mantindria la proporcionalitat territorial en les quatre circumscripcions. El portaveu del Partit Popular Català, Santi Rodríguez, ha anunciat la proposició de llei electoral de Catalunya que, mantenint les quatre circumscripcions, proposa agrupar el recompte dels vots per determinar el nombre d'escons de cada candidatura.

En lloc d'assignar escons a cada candidatura a partir del recompte a les circumscripcions, el PP proposa agrupar els resultats i determinar el nombre d'escons de cada formació basant-se en un "recompte únic".

Rodríguez ha recordat que Catalunya "és l'única comunitat espanyola, que després de 37 anys no disposa d'una llei electoral pròpia per regular les eleccions autonòmiques" i ha defensat "amb aquest sistema guanyaríem més proporcionalitat mantenint la representació territorial". "Estem disposats a parlar amb la resta de grups i intentar arribar a acords sobre múltiples variants que es poden desprendre del sistema", ha assenyalat Rodríguez.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Chris, Lleida, 16/01/2019 - 09:27

S'hauría d'haver aplicat aquest sistema fa anys. L'actual que afavoreix a les poblacions rurals, funcionaven en temps on el sector industrial era bona part del motor de progrés del país. Ara i des de fa anys, el progrès va en torn als serveis, i a ruralia hi manca. Miri, visc a Lleida, i si tot depenguès d'aquí no avançaríem mai

#1 Albert, BCN, 16/01/2019 - 00:00

Dudo que los separatistas “Aixo va de democracia” estén de acuerdo, pues eso significa el fin del gobierno indepe...al final le tienen miedo a las urnas

#1.1 Chris, Lleida, 16/01/2019 - 09:33

harán lo que hace el psoe ahora en Andalucía: manifestaciones cada día laboral de parte de los chupópteros del dinero público que no quieren esforzarse.