Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2012. 22:49h.

El PP recupera el corredor central

El conseller Recoder critica la decisió del govern espanyol i diu que "està fora de tota lògica"

El PP recupera el corredor central

Mapa del corredor central

El Govern del PP recupera el corredor central i el considera infraestructura "prioritària", segons ha confirmat la ministra de Foment, Ana Pastor. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha fet pública l'oposició del Govern al corredor central i ha dit que és una obra "faraònica" que la UE "no entendrà".

El ministeri de Foment ha inclòs com a infraestructura prioritària l'anomenat corredor central, és a dir, la connexió per tren amb Europa a través del Pirineu d'Osca. Ana Pastor però, ha explicat que el traçat no afectarà les inversions previstes al corredor mediterrani, la unió ferroviària amb França passant per Catalunya.

Per a Recoder, traçar un túnel de més de 40 quilòmetres que travessi els Pirineus "està fora de tota lògica" en aquest moment, més encara quan "hi ha una gran quantitat d'obres prioritàries sense fer i més importants per a la ciutadania". Recoder també ha afegit que el Govern no havia rebut l'informe del ministeri d'aquesta decisió, de manera que l'anunci els ha sorprès.

Per la seva banda, el diputat d'ERC Joan Puigcercós, ha afirmat mitjançant un article al seu bloc que "Ana Pastor ja ha anunciat que rescaten el corredor ferroviari central pels Pirineus i adverteix que no anirà en detriment del corredor mediterrani... Més cinisme! El govern espanyol es passa per l’arc triomfal les recomanacions europees. A veure quina se n’empesquen ara per continuar dissimulant".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#20 l'os del pirineu, el cel , 17/02/2012 - 14:41

Algù ha tingut en compte que per anar de Lisboa Paris es más curt per Irún que per Osca ?. Curiós, molt curiós això d'olvidar els mapes.

#19 Xavier, Barcelona, 17/02/2012 - 00:53

Aquest del·lirant corredor central és digne dels Pepe Gotera o Mortadelo y Filemón. Fotem el camp i amb urgencia d'aquest projecte de grillats que és Espanya. Ja ens el farem nosaltres el corredor mediterrani

#18 Faithless, Barcelona, 16/02/2012 - 21:20

El garrulisme espanyol es vol passar les recomanacions de la Comissió Europea per l'engonal, que vagin amb compte a no fer el més espantós dels ridículs. El seu anticatalanisme arriba a límits insospitats.
Segons alguns la C. E. deu ser separatista, ha,ha.

#17 marc, bdn, 16/02/2012 - 16:41

Hola soy la Pastor nada que pasaremos el eje por el pirineo
Comision Europea: señora eso no es rentable
Pastor:pero jodemos a los catalanes?
comisioneuro:si
pastor.pos pasa por el pirineo
comision euro:pero tb jodera a Murcia y otras ciudades españolas
Pastor:pero jodera alos catalanes.

#17.1 datos menos victimistas, b, 16/02/2012 - 18:35

El corredor une a tres capitales: Lisboa, Madrid, Paris en menos km, Murcia Valencia Huesca Paris.... sin peajes ni aspiraciones separatistas

imagen sin palabras:
http://www.camaracampodegibr altar.com/iman/nmateo/Corredor _Ferroviario3.jpg

Una imagen vale mas que mil palabras,

#16 jajajajjajajajaaaaa, barcelona, 16/02/2012 - 16:32

Bueno no pasa nada................CIU ya aprobo los presupuestos de Aznar donde priorizaba este eje........que nos extraña ?