Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2014. 17:16h.

El PP recupera "el paseo militar"

El conseller Vila considera que el nou Pla Hidrològic “és lesiu" per a l'Ebre

El PP recupera "el paseo militar"

Una imatge de la notícia de La Vanguardia amb les paraules de Cañete

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla Hidrològic per a la Conca de l’Ebre amb 3.000 metres cúbics pel Delta i que contempla inversions de 2.500 milions d’euros.

Aquesta aprovació arriba 14 anys després que el ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete –llavors amb el Govern d’Aznar, ara repetint cartera amb Rajoy- fos enxampat per les càmeres afirmant que “el transvasament s’aprovarà per collons” i que la seva tramitació parlamentària seria “com un passeig militar”.

En roda de premsa, la vicepresidenta i portaveu del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que el Pla aprovat estableix cabals mínims i ha afirmat que “s’han definit després d’un ampli procés de participació” i seguint “criteris científics-tècnics” i que “satisfan les necessitats del Delta”.

Des del Govern han expressat la seva insatisfacció per aquesta mesura, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila,  ha apuntat que el Pla Hidrològic per a la Conca de l’Ebre és “lesiu per a la conservació del riu, per a la seva sostenibilitat ambiental i perquè no impedeix la regressió i la salinització”.

El conseller Vila ha denunciat que “no hi ha hagut marge per negociar” amb el Ministeri d’Agricultura les al·legacions que va presentar el Govern i ha assenyalat que anaven acompanyades dels corresponents arguments científics i tècnics, i que comptaven amb el suport d’entitats agents socials i econòmics, ajuntaments, partits polítics i associacions ambientals de les Terres de l’Ebre, ha afegit. Santi Vila ha assegurat que “el Govern de la Generalitat està al costat del territori” en la defensa de la conservació del riu.

Segons el conseller de Territori, l’Ebre “és un riu amb uns indicadors fràgils que hem de conservar entre tots”. El seu Departament estudia si el cabal mínim de 3.220 Hm3 anuals aprovat pel tram final del riu contravé la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea. En aquest sentit ha dit que “contestarem amb tota la contundència per la via administrativa”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#11 espigol47, Barcelona, 01/03/2014 - 19:28

Fa poc publicat projecte:possar comportes en forma d persiana fixa a l'interior del riu Ebre,sense perjudicar pas d'embarcacions,de manera que l'aigua dolça pot sortir,i la salada no pot entrar,a cotes baixes. Aixó amb el fluxe actual; amb el fluxe propossat, invasió d'aigua salada segura:adeu Delta

#10 espigol47, Barcelona, 01/03/2014 - 19:19

Esperem que el sentit comú s'imposi. Els recursos naturals s'han d'aprofitar sense perjudicar greument als usuaris directes del recurs. No te sentit vestir un sant per despullar-ne un altre, a no ser que l'interes estigui en les obres i % afegit:La corrupció es la que ens mana

#9 BEJOTA, BCN, 01/03/2014 - 13:30

SR. VILA: L'EBRE NO ÉS CATALÀ. VE DES DE CANTABRIA.
TOTHO TÉ 'L DRET A SER UN IGNORANT,PERÒ A CATALUNYA S'HI ABUSA.

#9.1 espigol47, Barcelona, 01/03/2014 - 19:36

#9

L'Ebre neix a Cantabria; El Segre a França i la Garona a la Vall d'Arán. Els rius no son propietat d'on neixent, sino de les riberes que TOQUEN el riu (no les de més enllà).La disposició de l'aigua genera conflicte ahir,avui i demà;cal respectar els tractats internacionals.

#8 Iñigo, Salou, 01/03/2014 - 08:14

Para Aragón llega muy tarde ,mucha gente tuvo que emigrar cuando hubo sequias ante la prohibición de usar agua del Ebro para preservar el Delta, por aquello de la solidaridad, ahora valor en baja.

#8.1 espigol47, Barcelona, 01/03/2014 - 20:15

#8

Oiste campanas:no es así; Se pensó en una red de canales,pero Madrid lo denegó,no x el delta,que se quejaron,sino pq los canales hipotecarían nuevos planes,que en aquella epoca eran los secanos de Castellón y Valencia,tierras optimas para naranjos.Después fue el Golf.Hoy el Ebro no da para tanto.

#8.2 Iñigo, salou, 01/03/2014 - 21:08

Tus campanas suenan solo a partir del Plan Gasset de 1902, pero suenan mal, remontate a la época de Isabel II , enlaza con el plan Segura y pregunta en el Bajo Aragón, donde se secaban sus cosechas y el rio pasaba por el linde. Debia ser por la premonición del golf.

#8.3 Iñigo, Salou, 01/03/2014 - 21:20

Lo de los naranjos de Castellon ha sido muy creativo, lo del rigor no es importante, a no ser que el Segura haya cambiado de ubicación , te referias al PAICAS por casualidad.

#7 alemany stolberg, TORTOSA, 28/02/2014 - 23:54

no ens molesta, l'any que be despres del proces el riu no pasara per CAT ni el corredor del mediterrané o us penseu que a Madrid son tontos.