Publicitat
Política · 25 de Maig de 2016. 22:56h.

El PP recupera la Catalunya lliure de peatges

Jorge Ferández diu que s'aniran eliminant “a mesura que vagin caducant les concessions”

El PP recupera la Catalunya lliure de peatges

Jorge Fernandez en una imatge d'arxiu

El Partit Popular ha recuperat la reclamació d'una Catalunya lliure de peatges de cara a la propera campanya electoral. El candidat del PPC, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que “si els electors ens donen la confiança, tenim el compromís que les autopistes quedaran alliberades de peatge a mesura que vagin caducant les concessions". La proposta també ha estat anunciada pel portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, durant una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres: “Ja va sent hora”, ha afirmat.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ja ha respost a la promesa dels populars. “Són una colla de mentiders”, ha etzibat. El republicà ha volgut recordar que el 2009 el Congrés va aprovar un fons per rescatar les autopistes catalanes però tant el PP com el PSOE “van anar ajornant setmana a setmana la seva tramitació fins que no va acabar la legislatura”. “En canvi, sí que van abocar molts diners a rescatar autopistes radials madrilenyes”, ha reblat.

Tant ERC com Solidaritat Catalana per la Independència van fer una campanya demanant la supressió de les autopistes a Catalunya i contrarestant les vies de pagament que hi ha al territori català amb les que hi ha a la resta de l'Estat. Els dos partits van donar suport el 2012 a la campanya ciutadana #NoVullPagar on es proposava que els conductors demanessin aixecar la barrera sense pagar en els peatges. Les concessionàries anotaven la matricula de les persones que passaven sense pagar. El Servei Català de Trànsit va rebre unes 6.000 denúncies.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Roger, L'H, 26/05/2016 - 15:55

kuants cops han repetit la mateixa mentira diferentes formacions politiques en campanya electoral al llarg dels ultims 20 ays?
La primera que recordo era al final dels temps del Felipe.

No tenen vegonya i nosaltres no tenim memoria.
Hem pagat el cos de moltes de les autopistes varies vegades ja...

#3 PepetCabrejat, Bcn, 26/05/2016 - 14:46

El que han de treure a mida que vagin caducant són els polítics, que n'hi ha uns quants que de tan caducats estàn podrits.

#1 XMB, Barcelona, 26/05/2016 - 00:54

Me gustaría creerlo, pero no.
Para entender algo del timo de las autopistas:
https://ataquealpoder.wordpress.com/2012/05/07/las-autopistas-catalanas-en-manos-de-estafadores-insaciables/
Esos estafadores se resistirán o ya han ideado un nuevo timo como cobrarnos por emisión de CO2,pj. por respirar.