Publicitat
Política · 6 de Maig de 2011. 19:02h.

El PP sí que commemora la fi de la II Guerra Mundial

Va boicotejar un acte contra la repressió franquista el 14 d'abril

El PP sí que commemora la fi de la II Guerra Mundial

María de Llanos de Luna, a l'esquerra, en l'acte de commemoració de la fi de la II Guerra Mundial

El Parlament, juntament amb l’Amical de Catalunya dels Antics Guerrillers Espanyols a França, ha fet aquest divendres la tradicional ofrena floral al monument als voluntaris catalans morts en defensa de la llibertat del parc de la Ciutadella, per commemorar el 66è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial, el 8 de maig. A l'acte hi ha assistit la portaveu adjunta del PPC, María de Llanos de Luna.

Fa tres setmanes, els populars, així com Ciutadans, van boicotejar un acte contra la repressió franquista presidit per Núria de Gispert, com aquest altre, en el que sí han participat. També hi era el vicepresident segon del Parlament, el socialista Higini Clotas.

La commemoració ha clos amb els parlaments de De Gispert i Lluís Martí, president de l'Amical, que han coincidit a destacar la importància de mantenir viva la memòria històrica de capítols com la Segona Guerra Mundial i d'"episodis de virtut heroica” dels qui van morir “en defensa de la llibertat”, que “no oblidarem mai” perquè “hem de seguir construint el nostre futur pensant en ells”, en paraules de la presidenta.

La dirigent d'Unió ha subratllat el caràcter d’“afirmació democràtica”, de “record” i de “reconciliació” de l'acte, i ha lamentat que Catalunya continuï essent l’única comunitat autònoma de l’estat que el fa. L’Amical commemora des del 1996 l’efemèride, i la cambra organitza aquest acte des del 2001, a petició de l’entitat, per garantir-ne la continuïtat. La presidenta ha renovat el compromís del Parlament de continuar-lo fent cada any, i ha agraït als membres de l’Amical “la seva força i coratge”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Francesc Porras, BCN, 09/05/2011 - 16:43

No ho entenc. Però si els seus la varen perdre...

#5 Dow Chem, Lleida, 07/05/2011 - 09:50

es increïble, els pijo-progres (també CiU inclosa) no es poden treure del cap a Franco. Em pregunto si la obsessió amb aquest que va morí al 75 , es la mateixa que tenen amb la lluita contra l'atur. Ho dubto d'aquesta gent.

#5.1 esteve, bdn, 09/05/2011 - 11:34

Noi, es tracta d'un recordatori a combatents catalans de la 2a guerra mundial per a que tu i jo puguéssim dir el que volguéssim... deixar estar el teu amic franco.

#4 Ricard, Reus, 07/05/2011 - 02:24

Curiosament Pepote els Franquistes que tant defences sí van tenir l'ajuda capdal del Nazisme i el feixisme Italià...Segurament per compartir-hi els grans valors "democràtics", oi?...jeje ;). Realment és trist com pervertiu l'història els revisionistes amb simpaties cap el feixisme. PP inclòs.

#3 marshall, girona, 06/05/2011 - 23:10

no, si al final encara condemnaran la dictadura... Si Pepote tens rao, la republica era antidemocratica i la dictadura un exemple a seguir. La republica va provocar tant a la gent que clar... al final es va haver de fer un cop d'estat. Democratic eh...

#3.1 pepote, barcelona, 07/05/2011 - 00:42

como tu comprenderas la republica que tuvimos de democrática no tenía nada....que se lo digan a las monjas y a los curas, por ejemplo. Es por ello que no tuvo NINGUN apoyo de las democracias europeas. -Fíjate si era democrática. Jeje...

#3.2 esteve, bdn, 09/05/2011 - 11:47

pepote, la Ceda, la falange i tants altres es podien presentar a les eleccions (així ho feien). No ho confonguis amb els episodis de violència de després del cop d'estat del juliol del 36, tan violents com els ocorreguts a la banda Nazional. Uns 20.000 en total (afusellats per en Franco, 200.000)

#2 pepote, barcelona, 06/05/2011 - 21:22

actitud correcta la del PP. No sé que extraña. También habría que condenar a la República precismanete por ser antidemocrática. Y veremos quien condena a esa República, que fue la responsable de una cruel guerra civil.