Política · 16 d'Octubre de 2009. 19:33h.

El PP té un codi contra "la corrupció" des del 1993

Aprovat després dels casos que van esquitxar al PSOE

El PP té un codi contra "la corrupció" des del 1993

Soraya Sáenz de Santamaría, a RNE

Quan en els últims dies el cas gürtel va agreujar la situació del PP valencià, el president estatal del partit, Mariano Rajoy, va anunciar que s'elaborarà una mena de codi ètic intern per impedir fets com els que han motivat la destitució del secretari general del partit al País Valencià, Ricardo Costa. Però el PP ja té un codi ètic, que va ser presentat públicament el 2 d'abril de 2003.

L'anunci de Rajoy ha estat ratificat aquest divendres per la portaveu del grup parlamentari al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha declarat a Radio Nacional que "anem a elaborar un codi de bones pràctiques per a que un tema com el de la contractació sigui molt més transparent".

Segons Sáenz de Santamaría, "tots els que s'han pogut beneficiar o actuar de manera incorrecta en el nostre partit o no segueixen en els seus càrrecs o no segueixen en la militància". Ha destacat que en aquests casos "l'important és que ja no hi són, i no la manera en què s'han anat". A més, ha demanat que es deixi treballar a la justícia.

Segons el codi de 1993, els càrrecs públics del PP estan obligats a "comunicar a la direcció del Partit Popular i a posar a la seva disposició el lloc públic que van exercir, si de l'obertura de qualsevol procediment jurisdiccional puguin derivar-se indicis racionals de comissió d'un delicte".
 
"Així mateix", s'afegeix, "el Partit Popular assumeix el compromís d'obrir en qualsevol d'aquests casos una comissió d'investigació interna que aclareixi els fets i que, a la vista, farà públiques les conclusions del seu informe, així com les sancions que d'això puguin derivar-se en aplicació del reglament de conflictes i disciplina".
 
També s'afirma que "constituirà motiu d'expulsió immediata del partit, sens perjudici de les responsabilitats d'altra índole que poguessin deduir-se, la utilització del propi nom, posició o relació dins del partit o en un càrrec públic, per obtenir lucre, tracte o favor personal o benefici per a si o per tercers".

El codi ètic de 1993

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Hug, Begur, 18/10/2009 - 13:32

L anoticia queel PP ha portat la llei d educació catalana al constitucional no es prou important per e noticies? Aquesta gent conseguiran que a la fi hi hagi un conflicte linguistic a catalunya. Independencia es la solucio

#6 algú ha trovat el codi perdut ??, es a la lluna de València, 18/10/2009 - 03:19

Ostres, que el pp, té un codi contra la corrupció ??? Qui ho diría, perque semble que no els hi serveixi de res. Que viva la fiesta, que no se acaba a las cuatro.

#5 Otger, BCN, 17/10/2009 - 22:04

PP es Espanya es corrupció.- Esta en els gens desde el lazarillo de Tormes

#4 Josep Portero, Terrassa, 17/10/2009 - 20:02

Per come´nçar dubto que aquesta gent tinguin idea del que és la ètica i si tenien un codi, el deuen tenir robellat de no fer-lo servir

#3 Sebastià, bcn, 17/10/2009 - 12:34

M'agrada el nasset porcí d'aquesta noia, la fa simpàtica i tot. Em recorda la Peggy.