Publicitat
Política · 13 de Maig de 2009. 13:41h.

El PP torpedina Camacho

L'ofensiva contra el català deixa la líder 'popular' sense marge

La nova presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho està resultant cremada políticament quan porta poc temps al capdavant del partit, per l'ofensiva de la direcció estatal contra el català, aprofitant la regulació lingüística de la llei d'educació de Catalunya, recentment aprovada en comissió al Parlament.

L'anunci publicat a la premsa pel PP, amb nens emmanillats i amb els ulls embenats, ha estat l'últim pas d'una campanya dirigida des de Madrid per als sectors més durs del PP, reactivats per la presència de Jaime Mayor Oreja al número u de la candidatura europea del partit.

La campanya de Mayor Oreja ha estat el pretext perquè José María Aznar hagi reaparegut en plena forma, un fet que ha contribuït a que la campanya europea del PP, amb Aleix Vidal-Quadras com un altre dels protagonistes, s'hagi enfocat cap a qüestions habituals del aznarisme, com el català.

L'ofensiva del PP ha arribat fins al punt d'anunciar que portarà la llei d'educació de Catalunya al Tribunal Constitucional, un anunci que ha obligat la presidenta del PP català, de la seva banda, a advertir que sotmetrà el projecte de llei al Consell Consultiu, com a pas previ al recurs davant el Constitucional

De la seva banda, Mariano Rajoy no vol intervenir en el desenvolupament de la campanya perquè considera que, amb les enquestes a favor seu, és millor no crear conflictes. Per això està permetent la reactivació del aznarisme, una cosa que era previsible, perquè Mayor Oreja està enquadrat en aquest sector.

Sánchez Camacho, que estava intentant canviar la imatge del PP a Catalunya, ha hagut d'assumir una campanya que li ha trencat els esquemes i li ha desfet el treball realitzat per donar el PP una imatge més assumible a Catalunya.

A més, el PP ha donat arguments al PSC, que estava en una difícil posició després del pacte entre el PSE i el PP basc. Ara, els socialistes catalans tenen un bon argument per atacar el PP i per desqualificar un eventual suport dels populars catalans sa CiU perquè Artur Mas pugui arribar a la presidència de la Generalitat.

Anunci publicat pel PP, que el Govern portarà a la fiscalia
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 FER, LOGROÑO, 14/05/2009 - 14:17

PERO SE ACLARAN O NO SE ACLARAN EL UNO HIZO BIEN EL ABUELO EL OTRO SU PRIMO LE DIJO LO DE LA CLIMATOLOGIA. ME DA LA SENSACIÓN ENTRE TANTO ME DIJO MI TIO ME DIJO MI ABUELO........Y LA SOLUCION DEL PARO DONDE ESTA, EN LA COMUNIDAD MADR EN VALENCIA, (MAGOS

#4 Àngel Drach, Reus, 13/05/2009 - 15:21

Si, l'intent de Sanchez Camacho de moderar els estirabots del Pp ha donat un resultat senoidal, ara si, ara no. I com a cirera final, aquesta campanya insultant i falsa com als millors moments del Acebo-Zaplanisme.

#3 Jomateix, bcn, es, 13/05/2009 - 14:28

AIXO ES UNA OPINIÓ, NO UNA NOTICIA. E-Noticies, sou patetics.

#2 Hug, Begur, 13/05/2009 - 13:56

No oblidem que Espanya es un pais (que no una nació) essecialment corrupte. Toty aixó no m´extranya gens. Suposo que tot aixó pesara molt als membres del COI per donar els jocs a un pais decent.

#1 CARLES, Sant Just, 13/05/2009 - 13:45

Que s'investigui l'entorn de la familia AZNAR. Com el seu gendre ALEJANDRO AGAG porta un ritme de vida de multmilionari. D'on ha sortit tot això ??
Això és el que ha d'investigar la justícia.