Publicitat
Política · 8 de Desembre de 2008. 15:27h.

El PP utilitza Tardà contra el tripartit

Sáenz de Santamaría insta el PSC a trencar el pacte amb ERC

El PP utilitza Tardà contra el tripartit

Soraya Sáenz de Santamaría, amb Mariano Rajoy

La portaveu parlamentària del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que les disculpes del diputat d'ERC Joan Tardà per haver proclamat "mort el Borbó" són "insuficients" i ha demanat al PSOE i al PSC que trenquin el seu "silenci còmplice" i expliquin per què governen a Catalunya amb aquest partit. En declaracions en el Congrés, Sáenz de Santamaría ha lamentat que en el XXX aniversari de la Constitució s'hagin hagut de sentir aquestes declaracions de Tardà, a qui ha demanat que deixi el seu escó al Congrés perquè "és precisament la Constitució contra la qual arremet la que li paga el sou mes a mes". A més, el PP ha demanat la fiscalia que investigui els fets en els quals el diputat republicà va fer aquestes afirmacions.

Sáenz de Santamaría ha exigit al PSOE i al PSC que "obrin en conseqüència", perquè mantenen "un silenci còmplice" i "estan aguantant massa" per garantir que no es trenca el tripartit a Catalunya.

El president català, José Montilla, està suportant "coses inadmissibles", segons la diputada del PP, per mantenir el pacte de govern, i ha posat com a exemple "despeses supèrflues" com els "cotxes tuneados" del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, o les ambaixades que Josep Lluis Carod Rovira obre "a tot drap pel món" amb diners dels contribuents.

Respecte a les disculpes que ha demanat Tardà per les seves declaracions, Sáenz de Santamaría ha considerat que són "absolutament insuficients", perquè "per desgràcia ens té acostumats a molts numerets d'aquest tipus, i no és una qüestió de paraules, sinó de principis".

"Unes disculpes són molt poc perquè el PSOE es doni per satisfet", ha dit, afegint que els socialistes han d'explicar per què governen amb una formació que "arremet contra la Constitució, contra el Tribunal Constitucional, contra la monarquia i contra els valors essencials de la Carta Magna".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ricard, Reus, 08/12/2008 - 23:20

Aquest són els mateixos srs del PP q sempre es mostren comprensius amb la dictadura del gnral Franco, i q s'han negat sistemàticament a condemnar-la oficialment?. Quina cara més dura, donant lliçons d democràcia sectària, hippòcrites!. x dir-ho fi.

#5 Survivor, Catalonia is Spain, 08/12/2008 - 17:48

El PSOE sí que está lleno de hijos de políticos y militares franquistas: Bono, Fernández Bermejo, Fernández de la Vega, Rubalcaba, Chaves, etc. Los hijos del uniforme azul se inventan el antfranquismo retrospectivo 30 años después.

#4 Ben, Reus, 08/12/2008 - 16:36

Els fills i filles del franquisme, com sempre, babejant democràcia... a "la española", of course.

#3 Ramon, Barcelona, 08/12/2008 - 16:31

No, no utilitzen Tardà contra el Tripartit: utilitzen el Tripartit contra el PSOE. Crisi, més Tripartit, igual a victòria popular segura.

#2 Ferran, Barcelona, 08/12/2008 - 15:49

Aquesta senyora que calli perquè els del seu partit primer haurien de condemnar l'alçament del general Franco, abans de donar lliçons de respecte a ningú.