Publicitat
Política · 7 de Maig de 2015. 17:23h.

El PP va fer trampes amb els comptes de la Generalitat Valenciana

La Comissió Europea recomana imposar una multa de 19 milions a Espanya per tergiversar les dades de dèficit

El PP va fer trampes amb els comptes de la Generalitat Valenciana

Una imatge d'arxiu del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra

La Comissió Europa (CE) ha recomanat al Consell que imposi una multa a Espanya després de la conclusió de la investigació del cas de manipulació de les estadístiques de la Comunitat Valenciana, apuntant que es van tergiversar les dades de dèficit.
 
L'informe adoptat per la Comissió conclou que la Generalitat de la Comunitat Valenciana va cometre una negligència greu a l'hora de no incloure la despesa sanitària en el registre i no respectar les normes i procediments de comptabilitat europeus.

Aquest fet va comportar que el març del 2012 el govern espanyol informés incorrectament a l'Eurostat sobre les seves dades de dèficit públic.

L'informe fa referència específica a les estadístiques produïdes per la Comunitat Valenciana i no es posa en dubte la precisió de les estadístiques nacionals espanyoles. Una vegada corregides a l'octubre de 2012, les xifres de deute i dèficit espanyoles, van ser publicades per l'Eurostat.
 
A partir d'aquestes conclusions, la CE recomana al consell que posi una multa a Espanya per valor de 18,93 milions d'euros. Una quantitat que és simbòlica atès les elevades multes que es poden imposar en aquests casos.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Busilis, Sant Cugat, 08/05/2015 - 10:59

La multa l 'haurem de pagar tots nosaltres o només el PP valencià?

#4 laila, bcn, 08/05/2015 - 09:19

Pel que sembla als valencians els és indiferent que facin trampes, que els robin, els enganyin, les corrupteles, que se'ls caigui a trossos els edificis milionaris; mentre hi hagi falles seguiran votant PP. Ara entenc el que vol dir tenir sang d'orxata.

#3 Goci, Barcelona, 07/05/2015 - 22:07

Que desfachatez....primero nos roban hasta saquearnos,despues nos endeudan hasta la extinción y no contentos con eso...viene la UE y nos multa a nosotros como si las decisiones las tomaran los ciudadanos.
Por lo que parece los politicos son =es en toda la UE.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 07/05/2015 - 18:52

Si haguesin tingut a un Mas-Colell no els hi hagues pasat mai aixo.
No els haguessin enxampat mai.

#1 Xipolleig, Barcelona, 07/05/2015 - 17:50

No m'ho puc creure !!!.
Sort que ara " l'estadista" Rivera pactarà amb ells i el que feien abans un, ara ho podran fer dos.
Faran els negocis " en comandita"
Vixca el caloret faller !!