Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2013. 11:34h.

El PP vol la dissolució de 'Mossos per la Independència'

El conseller Espadaler diu que els agents per l'Estat propi "actuen sense barrejar-hi la política"

El PP vol la dissolució de 'Mossos per la Independència'

Pere Calbó

La sectorial del cos de policia ‘Mossos per la independència’ està en el punt de mira del PP, que aquest dimecres, en la comissió parlamentària d’Interior, n’ha demanat la dissolució al conseller Espadaler.

El diputat popular, Pere Calbó, ha argumentat la “politització” d’un cos que, segons informacions exposades pel parlamentari, ha demanat retirar la bandera espanyola de les comissaries.

Un altre exemple exposat pel diputat que demostraria la “politització del cos” és l’”exhibició de banderes independentistes en alguns vehicles oficials”. Per aquests motius, el grup parlamentari del PP n’ha demanat la dissolució.

El conseller Espadaler ha replicat la “diversitat” del cos de policia català i ha posat l’exemple de “símbols d'altra mena que ensenyen alguns Mossos, com la bandera espanyola”. Per al dirigent, mentre compleixin la feina no se’ls cridarà a l'ordre.

El cap d’Interior ha aclarit que Mossos per la Independència no és una associació, sinó una sectorial adscrita a l’Assemblea Nacional, i que no se’ls ha obert cap expedient informatiu ni sancionador perquè “actuen en l’exercici de la seva responsabilitat sense barrejar-hi la política”.

“Són perfectament conscients que no poden travessar la frontera. Si fos així, actuaríem en conseqüència”, ha advertit Espadaler, per aclarir que la cúpula d’Interior “respecta” la feina que desenvolupa el cos de policia.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 pep, manresa, 18/04/2013 - 18:55

i una M majúscula que hi hagi algun mosso per la independència... què no veus que si som independents els mossos no es podran arrepenjar en la policia ecscañola i en la guàrdia civil, com fan ara, i hauran de posar-se a treballar de veritat?.

#10 amarileta, bcn, 18/04/2013 - 16:16

I si depurèssin militars, Policía Nacional i Guardia Civil adictes a l'anterior règim? Pot ser es quedarien sense "números"... i es crearia empelo!

#9 PEP, Figueres, 18/04/2013 - 16:03

Jo voldria que el PP demanés la dissolució de la fundacio franciso franco i en ves d'això la subvencionen

#9.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 18/04/2013 - 18:32

Cuantos separatistas que ni saben escribir en catalán, pero que patetismo...... " en ves d'aixo"... no sois dignos de vivir en la península ibérica....

#9.2 pep, Figueres, 19/04/2013 - 10:59

Quan una persona senyala la lluna l'Azote de los necios es mira el dit.

#8 Kropotkin, Vic, 18/04/2013 - 15:31

España y Chipre, únicos países de eurozona q seguirán en recesión en 2014....juas, juas....mejor hundidos

#7 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 18/04/2013 - 15:26

I jo vull la dissolució del PP, i que se´n tornin a casa seva que aquí hi sobren.Què fem el pacte?.Aquesta gent no saben fer res més? Per anar perdent el temps al Parlament, cobren?.És que potser no és que hagin de plegar per temes ideològics, sinó simplement per inútils!. Sabeu què vull dir, oi?