Política · 16 de Novembre de 2017. 16:59h.

El PPC acusa Colau de crear un "DNI per a estrangers"

Alberto Fernández assegura que "és un frau de llei"

El PPC acusa Colau de crear un "DNI per a estrangers"

El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández

El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha denunciat que "Colau vol fer un DNI per estrangers irregulars mancat de validesa jurídica, i que pretén vincular el veïnatge". El PP ha lamentat que el govern de l'alcaldessa Ada Colau pretén acreditar l'arrelament a Barcelona a persones en situació irregular i ha demanat la retirada del projecte. 

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha anunciat aquest dijous que l'Ajuntament començarà el desembre a emetre el "document de veïnatge" amb el qual pretén evitar que cap veí en situació administrativa irregular ingressi al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) o sigui expulsat. El "carnet de veïnatge" que vol implantar Colau es concedirà als immigrants irregulars majors de 18 anys i els residents des de fa 12 mesos a Espanya, empadronats fa 6 mesos a Barcelona. 

El líder del PP considera que aquest document és un "frau de llei", que "pretén regularitzar a persones en situació irregular saltant-se la normativa de concessió d'arrelament del padró municipal que requereix conèixer els mitjans de vida de l'immigrant, la seva inserció social, els programes d'inserció laboral que hagi realitzat en entitats públiques o privades així com la presentació de l'acreditació de l'habitatge on resideix". 

Els populars han presentat al·legacions al document de veïnatge i han reclamat "la retirada d'aquest projecte i la redacció d'un nou document de veïnatge ajustat a la normativa sobre arrelament i padró". Fernández ha afirmat que Colau "engega un DNI per a immigrants il·legals que generarà un nou efecte crida d'estrangers en situació irregular".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 beatriz, madrid, 22/06/2018 - 18:42

Hola Ada Colau, mi nombre es Beatriz Moncada soy venezolana y quiero agradecerte mucho con todo el corazón la presentación de este proyecto que beneficia a muchas familias que como yo, solo queremos vivir!, la situación de estar emigrante en un país no es facil solo queremos tener un permiso para poder trabajar dignamente y luchar por un mejor país