Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2016. 19:58h.

El PPC acusa el Govern de "covard"

Millo diu que “no s’atreveixen a assumir les conseqüències” de les lleis de ‘desconnexió’

El PPC acusa el Govern de "covard"

Enric Millo

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha acusat el Govern de “covard” per no voler “assumir les conseqüències que es deriven de la seva actuació al marge de la llei”, en referència a la creació d’una ponència conjunta per elaborar les anomenades lleis de 'desconnexió’ amb l’Estat.

Segons el seu parer, Junts pel Sí i la CUP han quedat retratats en el seu “intent de camuflatge de les lleis de la ‘desconnexió’”, ja que “els lletrats constaten que pretenen imposar a la resta de grups un procediment que no s’ajusta al que és una ponència conjunta”. També ha subratllat que l’informe “deixa clar que la fórmula de la ponència conjunta sense la voluntat conjunta dels grups contravé i qüestiona els drets dels propis grups parlamentaris, que es veurien forçats a participar en una ponència quan no volen ser redactors d’aquestes lleis”.

Millo ha afegit que “no són lleis de desenvolupament bàsic de l’Estatut, al contrari, són lleis que pretenen carregar-se l’Estatut”. El dirigent dels populars ha dit, a més, que es reserven el dret d’adreçar-se al Tribunal Constitucional i presentar un recurs d’empara “perquè siguin respectats els nostres drets”.

En la mateixa línia s’ha expressat Ciutadans. El seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, ha anunciat que també presentaran un recurs d'empara davant l’Alt Tribunal si la Mesa de la Cambra admet la creació de les ponències conjuntes de les tres lleis de ‘desconnexió’. "Si algú se salta les lleis, lògicament els perjudicats demanin que actuï un àrbitre perquè digui qui té raó", ha declarat el dirigent de C’s en roda de premsa al Parlament.

"Ells creuen que políticament tenen raó, i tant els fa la llei o els informes”, ha dit Carrizosa, qui ha considerat que “és gravíssim que s'hagi pretès burlar les lleis, el propi reglament de la cambra i es posi en perill l'autogovern de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 pepe., andorra, 17/02/2016 - 00:48

huy si q cobardes, anda, ves y pidele un informe al tribunal constitucional y las demas chorradas q Rajao ha hecho con tal de evitar sus responsabilidades, q parece q el q vino de Mexico no es el mismo q el q se fue. Como ha destrozado España y al PP el amigo Rajao.