Política · 7 de Setembre de 2009. 14:29h.

El PPC acusa Mas d'apostar per la independència

"Mas ha deixat de banda el catalanisme de Pujol i aposta per l’independentisme i el rupturisme"

El PPC acusa Mas d'apostar per la independència

Alícia Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el president de CiU, Artur Mas, “ha deixat de banda el catalanisme moderat de Jordi Pujol, ha deixat l’ambigüitat i aposta per la via de l’independentisme, el sobiranisme i el rupturisme”. Així, ha constatat que els catalans “han vist la veritable cara d’Artur Mas en els seus posicionaments respecte la consulta d’autodeterminació d’Arenys o davant d’una hipotètica sentència de l’Estatut, deslegitimant al Tribunal Constitucional o demanant manifestacions”. En aquest sentit, ha assegurat que “els catalans moderats no s’han de sentir orfes davant la deriva independentista de CiU, perquè trobaran en el PPC un partit que defensa una Catalunya moderada i plural”.
 
Així mateix, i en referència a la consulta sobre la independència d’Arenys de Munt, Sánchez-Camacho ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, que “posi ordre al tripartit i faci complir la llei”. Segons la presidenta del PPC, “hi ha un conseller d'Interior, una consellera de Justícia i un conseller de Governació de cadascun dels membres del tripartit que tenen l'obligació de fer complir la llei. Si hi ha discrepàncies internes que posi ordre Montilla, que per a això és president de la Generalitat i ha de fer complir el marc legal”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pere, bcn, 07/09/2009 - 17:06

Acusa? al contrari! hauria de dir "El PP alava a Mas perquè aposta per la independència". Perquè actualment, no voler-la, és voler l'empobriment, econòmic, cultural i polític de Catalunya.

#4 DLM, Barcelona-España, 07/09/2009 - 17:02

Desde cuando el catalanismo del Sr. Pujol ha sido moderado? Su objetivo ha sido y es, el mismo que el del Sr. Mas; eso si, el Sr. Pujol actuaba con " guante de seda " y esa es la única diferencia. Ambos niegan la existencia de la NACION Española.

#3 Rafel de Rubí, Rubí (Vallès Occidental), 07/09/2009 - 15:49

Ja era hora que CiU, es definís. Sempre ha dit que era nacionalista, però sempre s'ha comportat com a regionalista i sobretot quan van pactar amb els ultranacionalistes espanyols com és ell PP

#2 Toni, Bcn, 07/09/2009 - 14:52

I ben fet que fa. A veure si entre tots ens desempellaguem del que representa l'espanyolisme ranci del pepé i l'espanyolisme cutre del pesoe. Visca Catalunya lliure! Visca Arenys de Munt! Avall Espanya!

#1 Arnau Estanyol, Sant Boi, 07/09/2009 - 14:49

Definició de catalanisme moderat: baixar-se els pantalons mentre es diu \\\"si Wuana\\\" i es paga la convidada del que t\\\'esta foten pel darrere. En aquest cas Espanya.