Publicitat
Política · 28 de Gener de 2013. 15:25h.

El PPC augura una 'dictadura' en una Catalunya independent

Camacho diu que "no existiria separació de poders"

El PPC augura una 'dictadura' en una Catalunya independent

Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat avui que “el fals dret a decidir de CiU i ERC es resumeix en el control de tots els centres de decisió de Catalunya”. Per a Sánchez-Camacho, “CiU ja ha confós sempre partit, administració i govern com si fossin una sola cosa i ara volen controlar el Govern, la justícia i el parlament, i volen controlar la societat”. “Amb l’estat propi que volen els independentistes no existiria separació de poders, ni control democràtic sobre el govern”, ha afegit.

La presidenta del PPC ha assenyalat que “els governs de CiU són enemics de la transparència i el seu principal objectiu es l’intervencionisme de la societat”. En aquest sentit, ha assegurat que “la societat del pensament únic no és bona perquè Catalunya avanci, perquè la fortalesa dels catalans està en la seva pluralitat i en els seus vincles amb la resta d’Espanya. Catalunya és més forta dins d’Espanya i els catalans tenim una regió europea més forta estant dins d’un gran país que és Espanya”.

D'altra banda, s’ha referit a la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, mantindrà aquesta setmana amb el Rei Joan Carles i ha afirmat que “ara no és moment de perdre el temps en deliris rupturistes”. “El que hauria de fer Mas és traslladar al Rei que la prioritat són les mesures per sortir de la crisi, no les propostes sobiranistes ni l’enfrontament amb el Govern de l’Estat”, ha assegurat.

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha anunciat que el PPC està preparant un pla d’impuls per a Catalunya, que analitza la situació econòmica, laboral i social i proposarà mesures que siguin respostes i solucions als veritables problemes dels catalans”. “El PPC no fa com CiU i no s’amaga a l’hora d’afrontar els reptes més difícils, ni busca enemics ni culpables fora, sinó que treballa per fer front als reptes que tenim per davant”, ha afirmat.

Finalment, la presidenta del PPC ha advertit al PSC que “rebrà pressions de CiU per sumar-se als partidaris de trencar amb les lleis democràtiques comunes i iniciar un procés independentista amb el fals dret a decidir”. Segons Sánchez-Camacho, “el PSC rebrà OPAs hostils des de CiU i intentaran repetir l’operació Mascarell per debilitar-los. El PSC no hauria de cedir davant la pressió ultranacionalista d’ERC i CiU”.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#73 angel, cataluÑa no es ecspaÑa, 31/01/2013 - 00:11

Camacho o Gosmascle sous dictadors.

#72 Paco Pil, Hojpitalé, 29/01/2013 - 13:43

Pitjor que estar governats per un partit fundat per un ministra d'una dictadura que, com a ministre d'informació silenciava el terrorisme d'estat, no crec que sigui.

#71 miraque, Barcelona, 29/01/2013 - 12:39

No sóc independentista i no m'agrada que em prenguin per idiota, si Catalunya fos un país no canviaria res. No seria una dictadura o ho seria tan com ho és ara Espanya : una pseudodemocràcia amb molta corrupció.

#70 No financem amb diner públic, l'exaltació del feixisme, 29/01/2013 - 12:22

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalización-de-la-fundación-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

#69 contribuyente, Santo Domingo, 29/01/2013 - 11:22

"Morritos" no profetices lo que sería de algo que no será preocupate de romper todos los pactos que tienes con CIU en los ayuntamientos y éxige a tu jefe el Rajao, que aplique el código penal