Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 13:57h.

El PPC bloqueja els Pressupostos

El partit demana un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries i ajorna el debat al Parlament

El PPC bloqueja els Pressupostos

Camacho, al Parlament

El PPC ha sol·licitat que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) dictamini sobre l’adequació a la constitució espanyola i a l’estatut dels projectes de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015 i de mesures fiscals, financeres i administratives. El ple havia de fer demà el debat final d’aquests dos projectes de llei però ara queda posposat fins que el CGE hagi emès el dictamen, per al qual disposa d’un mes.

Sobre el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat, el PPC demana al CGE que es pronunciï sobre l’adequació a l’estatut i a la constitució espanyola dels articles 53.2 i 53.5 i de la disposició addicional vuitena. Es tracta de punts referents als pressupostos del Síndic de Greuges, el CGE, la Sindicatura de Comptes i l’Oficina Antifrau, que el grup considera que podrien vulnerar l’autonomia pressupostària d’aquestes institucions.

D’altra banda, també ha demanat el pronunciament de l’organisme sobre si la previsió d’ingressos i de despeses recollida al projecte de llei vulnera l’objectiu d’estabilitat pressupostària de l’article 135 de la constitució espanyola. Pel que fa al projecte de llei de mesures fiscals, financeres i administratives, el grup demana que el CGE dictamini sobre l’article 36, referit a taxes per la captura en viu d’ocells fringíl·lids, i a les esmenes reservades del grup d’ERC sobre la creació de les lleis tributària de Catalunya, de seguretat nuclear, de protecció i garantia d’infraestructures crítiques i de l’Agència Catalana de la Seguretat social, i també sobre la modificació de les lleis de l’Autoritat Catalana de la Competència i de patrimoni de la Generalitat.

Aquesta és la quarta vegada des del restabliment del Parlament que un grup parlamentari porta un projecte de llei de pressupost de la Generalitat al CGE, o anteriorment al Consell Consultiu. Van ser els del 1984, 1989 i els de l’any passat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carlos Gomez, Bcn, 03/02/2015 - 19:44

Pretender que unos delincuentes participen de un juego limpio con otros delincuentes es lo mismo que convocar unas olimpiadas de dioses para ver quien de ellos miente.

Tot aixo es imparable.
Ja portem dos anys de sambodrom i la festa la segueixen paguen els de sempre.

#3 Xipolleig, Barcelona, 03/02/2015 - 14:37

Tot el que sigui anar contra la ciutadania i resoldre els problemes socials, és el que fa el PP i la resta de partits al servei de la cleptocràcia.
La Constitución és l'instrument al servei de la oligarquia corrupta, com abans ho va ser el franquisme.
Independència per derrotar-los.

#2 Cesc, BCN, 03/02/2015 - 14:35

"El PP dice en un comunicado que no tiene nada que ver con el PP".

#1 Rosa, La Camarga, 03/02/2015 - 14:15

Quina cosa estaràn tramant aquests dos terbols personatges?,L'una amoral, verge de qualsevol ètica, l'altre un saltimbanqui de la política, però que deixa petjada pallarolesca.Pero ja no ens fan cap por.