Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2013. 17:41h.

El PPC bloqueja els Pressupostos pels 5 milions de la consulta

Els porten al Consell de Garanties Estatutàries en considerar-los “inconstitucionals”

El PPC bloqueja els Pressupostos pels 5 milions de la consulta

Camacho i Millo, en una imatge d'arxiu

El PPC i Ciutadans han anunciat aquest dimarts al Parlament que portaran els Pressupostos que havien de ser aprovats al ple d’aquesta setmana en considerar-los inconstitucionals.

El problema és en realitat la partida oberta per a “processos electorals i consultes populars” a la qual s’han destinat 5 milions d’euros. El PPC ha explicat que aquesta partida, que ens els darrers no ha arribat mai ni al milió d’euros, està prevista per a la consulta “il·legal” sobiranista, fet que converteix aquests Pressupostos en “inconstitucionals”.

Així, el portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo, ha explicat que si CiU no admet l’esmena per retirar aquesta partida “avui mateix presentarem recurs al Consell de Garanties Estatutàries”.

Això suposa que els comptes de la Generalitat per al 2014 que havien de ser aprovats aquesta mateixa setmana veuran retardada la seva entrada en vigor i aplicació.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Jordi Cañas, ha exposat la intenció del seu grup de recórrer els Pressupostos també per la polèmica partida. “No podem permetre que s’atorguin 5 milions a una consulta prohibida per la llei i no es destinin a temes socials”, ha comentat.

El problema és que Ciutadans no pot tirar endavant el recurs sense el suport d’un altre grup parlamentari perquè es necessiten un mínim de 13 diputats per a fer-ho. 

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#30 Herodot, Barna, 18/12/2013 - 15:01

La nova residència per a l'ambaixador espanyol a Rabat ha costat 6 milions,però això si que és gastar bé!

#29 BEJOTA, bcn, 18/12/2013 - 14:43

Los republicanos e independentistas de ERC en el Congreso de los Diputados han admitido por primera vez en sede parlamentaria que una Cataluña independiente se queda fuera de la Unión Europea.

#28 vramoneda, Sentmenat, 18/12/2013 - 08:56

Al final no hi querarà ningú al PP!
L'exregidor del PP a Girona no descarta votar «Sí i Sí»
Carlos Palomares, encara forma part de la corporació gironina.

#27 laila, bcn, 18/12/2013 - 08:29

La milionada que llencen a l'aeroport de Castelló o salvant el Valencia C.F. amb diners de tots no els fa rebutjar els pressupostos. quina barra!

#27.1 luis, barcelona, 18/12/2013 - 11:59

O sigui que com "La milionada que llencen a l'Aeroport de Castelló o salvant el València CF". Nosaltres per no ser menys aprovarem els pressupostos
Total som rics i no ve d'un euro més o menys

#26 Joan Hortalá L., Barcelona, 17/12/2013 - 23:37

Los franquistas y fascistas del PP en su salsa...

#26.1 Casper, Bcn, 18/12/2013 - 07:58

Pues sí lo permite la ley pues estupendo, no todo vale. Por cierto, antes que la democracia y la ley está la Nación , territorio donde democráticamente en los parlamentos se hacen las leyes que se han de cumplir. Quien va contra la Patria debe perecer, pues es previa a la democracia y a la ley.