Publicitat
Política · 7 de Gener de 2013. 14:51h.

El PPC busca un forat

Sánchez-Camacho s'ofereix com el "referent del catalanisme moderat i integrador”

El PPC busca un forat

Sánchez-Camacho, durant la reunió amb la direcció del partit

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat que “davant la radicalitat de CiU, el PPC vol ser el nou referent del catalanisme moderat i integrador”. Així, ha assenyalat que “la nostra voluntat no només és de ser una oposició constructiva, és també una alternativa de govern creïble que sàpiga presentar solucions als problemes que realment preocupen als catalans”.

“Mentre el nou tripartit buscarà excuses per a la confrontació, nosaltres volem restablir ponts, millorar el diàleg i treballar des de la col·laboració entre administracions i la lleialtat institucional. Si Mas ha decidit deixar de ser el president de tots els catalans, nosaltres creiem que junts serem més forts per sortir de la crisi”, ha afegit.

D'altra banda, la presidenta del PPC ha afirmat que “l’aliança entre Convergència, Unió i ERC s’ha convertit en un obstacle per a la recuperació econòmica”. En aquest sentit, ha apuntat que “els nou impostos que posaran en marxa tindran un efecte negatiu en l’economia i només tenen com a objectiu real mantenir les estructures d’estat”.

Per a Sánchez-Camacho, “el govern que va dir ser el del business friendly s’ha convertit en el business enemy, perquè la seva estratègia separatista comporta inestabilitat, pèrdua d’inversions i inseguretat jurídica. Els inversors són prudents i un escenari de ruptura només comporta més crisi i més dificultats per sortir de la crisi”.

La líder dels populars catalans ha reclamat al president de la Generalitat que “abandoni la idea d’obrir un termini de sis mesos per parlar amb el Govern de l’Estat sobre la convocatòria d’un referèndum il·legal i dediqui aquest temps a negociar un nou sistema de finançament per a Catalunya”. En aquest sentit, ha anunciat que adreçarà una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, en què li demanarà que s’iniciïn aquestes negociacions.

Finalment, ha assegurat que “defensarem l’estat democràtic de Dret i el valor de la Constitució i l'Estatut com a normes bàsiques de funcionament”. “Defensarem el principi de que qualsevol acció política ha d'estar sempre emparada per la llei i per la justícia. No hi ha democràcia de veritat sense respecte al marc legal comú de tots els catalans i de tots els espanyols”, ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 JdB, La Selva.GI, 07/01/2013 - 22:25

catalanisme moderat i integrador, segurament en aquestes ampolles de la taula hi ha alguna cosa més forta què aigua, estos peperos.

#10 Josepm, Manresa, 07/01/2013 - 19:54

A veure si el troben d'una vegada i que sigui ven negre.

#9 Kropotkin, Vic, 07/01/2013 - 18:51

Se están poniendo casi tan patéticos como los del PSC. Solo Ciutadans merece algún respeto entre toda la clase política catalana. La proxima vez, 20 escaños.

#8 DLM, Barcelona-Madrid, 07/01/2013 - 18:11

Sra. Sánchez-Camacho,teniendo en cuenta los datos que reflejo anteriormente ( si no me los censuran ), cómo es posible que todavía continuemos con la política de bajada de pantalones con el Gobierno de Catalunya?
Por si fuera poco, aquí tiene otros datos:
Ingresos/PIB 2011
Cat: 16,7%
MAD: 9,9%

#7 DLM, Barcelona-España, 07/01/2013 - 18:06

Datos presupuestarios comparativos:
Catalunya
Ingresos: 2011: 4.379 mill.€
Por habitante: 2011: 33.004 mill€

Madrid:
Ingresos: 2011: 2.896 mill.€
Por habitante: 18.768 €

Aunque Catalunya tenga alguna transferencia más que Madrid....
Cómo se justifica ésto?

#7.1 avé avé, cap i casal, 07/01/2013 - 20:31

O te explicas mejor o no se entiende que cada habitante de cat. ingrese nueve veces más que toda Cataluña.