Política · 14 de Desembre de 2009. 14:32h.

El PPC celebra que "l'independentisme és minoritari"

“Aquest percentatge ja el coneixíem pel CEO i no calia muntar tants espectacles”

El PPC celebra que "l'independentisme és minoritari"

Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que “el resultat de les consultes no pot ser més clar: un fracàs per als organitzadors que han demostrat que l’aposta per la independència segueix sent una opció minoritària a Catalunya”.

Sánchez-Camacho ha explicat que tenint en compte que han votat menors de 18 anys, immigrants no nacionalitzats i que les consultes s’han celebrat només a determinats municipis, molts d’ells de majoria nacionalista, ens trobem que l’aposta per la independència se situa entorn el 20% de la població. “Aquest percentatge ja el coneixíem pel CEO i no calia muntar tants espectacles”.

Per a la presidenta del PPC “Catalunya no és la comunitat que alguns han volgut mostrar. Dies com el d'ahir ofereixen una imatge distorsionada de Catalunya, afecten a la seva imatge i causen enormes perjudicis”.
 
Així mateix, Sánchez-Camacho ha destacat la “hipocresia” de CiU. En aquest sentit ha assenyalat que “fa una setmana que CiU deia que no impulsarien les consultes i ahir vam poder veure a dirigents, alcaldes i regidors donant-hi suport, molt d’ells parlant d’Espanya com d’un enemic”.

“Si CiU vol marxar d’Espanya que ho diguin clarament, que es deixis d’ambigüitats i que ho posin al seu programa electoral” —ha continuat— “si la primera prioritat d’Artur Mas, si és president de la Generalitat, és la independència de Catalunya, que ho digui clarament perquè els electors ho han de saber”.
 
Per altra banda, Sánchez-Camacho ha acusat al PSC de “mirar cap a una altra banda” i ser còmplices d’aquesta situació perquè “és presoner dels seus socis de govern”. Respecte José Montilla ha lamentat que hagi “guardat silenci” i li ha recordat que “representa a tots el catalans i la majoria no aposta per aventures independentistes”. Segons la presidenta del PPC “hauria d’haver defensat el marc legal i les regles de joc democràtiques”.
 
Finalment, Sánchez-Camacho ha insistit en que “l’únic partit s’ha mullat en defensa d’una Catalunya forta dins d’Espanya ha estat el PPC”. En opinió de la líder dels popular catalans “lamentablement” el partits polítics catalans “no estan parlant del que realment importa als catalans”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan, Badalona, 14/12/2009 - 17:45

¿Minoritari un 94% pel SÍ amb els mitjans en contra, i per tant sense difusió, sense ser vinculant i amb només un 8% més d'abstenció que l'oficialíssim estatutet amb tot a favor? Fes-t'ho mirar, cara burra. I això només ha fet que començar.

#3 Sam, Manresa, 14/12/2009 - 16:11

Si un 20% dels ciutadans de Catalunya estan sense representació al parlament, com s'ha d'areglar? ja que és la teva feina o no?

#2 Jordi, Girona, 14/12/2009 - 15:53

Si aquest resultat és minoritari, el del PPC a les últimes el·leccions del Parlament (10,65%) què és? anecdòtic? pintoresc?

#1 Fotem-los al carrer, Barcelona, 14/12/2009 - 15:37

No t'equivoquis cara de cavall, qui sou minoritaris a Catalunya sou vosaltres, i no sembla que sigueu capaços de sol.lucionar-ho