Publicitat
Política · 7 de Maig de 2012. 18:04h.

El PPC, contra el multiculturalisme

García-Albiol, el ponent més aplaudit al 13è congres del PPC

El PPC, contra el multiculturalisme

Xavier García Albiol, durant la reunió de la direcció del PPC

El congrés del Partit Popular de Catalunya transcorria dissabte passat sense sorpreses -i amb alguna capcinada per part d'algun compromissari- fins que va pujar a la tribuna l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, com a un dels ponents de la ponència social. Albiol va desvetllar l'auditori -va ser interromput diverses vegades- amb el mateix discurs sobre immigració que li ha fet desbancar els socialistes de l'alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya.

Albiol va deixar clar que "no apostem per la multiculturalitat, sinó per la pluralitat" i va criticar els col·lectius d'immigrants que "viuen amb els seus costums al marge de la resta". "El senyor que ve d'un altre país pot mantenir els seus valors sempre que no entrin en contradicció amb els que tenim aquí", va afegir.

L'alcalde de Badalona va recordar que "hi ha països on és costum que les dones vagin un pas enrere del homes, però no aquí" i va demanar que "s'adapten als nostres valors o ja poden tornar pel camí per on han vingut".

García Albiol també va trobar "una injustícia que un senyor que arriba al nostre país en situació irregular tingui els mateixos drets que un immigrant en situació regular" perquè, en la seva opinió, "la nostra capacitat d'acollida no és il·limitada". "El nostre cor -va afegir- ens diu que hem d'ajudar tothom, però el nostre cap diu que no perquè els recursos no són il·limitats".

Malgrat els aplaudiments, la ponència social va rebre set vots en contra -a l'auditori fins i tot va ressonar un crit de "traïdors"- però segons han explicat fonts del partit d'un sector proper a l'Opus perquè consideren que, en temes de família, és massa tèbia.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Marcel, sabadell, 08/05/2012 - 23:39

Albiol contra els inmigrants y rajoy es fa fotos amb moros, no entenc res.

#5 JJJ, BCN, 08/05/2012 - 10:00

Multiculturalitat vol dir mantenir economicament la diversitat de la gent nouvinguda al nostre pais en lloc de potenciar la nostra, per tal que sadaptin a ella. No es el mateix multiculturalitat que multietnia. Catalunya es com l'escudella, plena de tot, pero sempre ESCUDELLA.

#4 Tomppa, Sabadell, 07/05/2012 - 21:42

També sóc contra multiculturalitat si multiculturalitat vol dir que cal respectar cultures que crear pobresa i odi com la espanyola ...

#4.1 JJJ, BCN, 08/05/2012 - 10:03

Es clar que es respecta la multiculturalitat, nomes faltaria ja que estem en un pais civilitzat, el que no pot ser es que ho tinguem que pagar nosaltres. Investigueu com tracten la multiculturalitat a QUATAR, que es el pais que patrocina el nostre BARÇA. Jo vull una Catalunya a lo QUATAR! SOBIRANA!

#2 Marta, BCN, 07/05/2012 - 19:59

No sóc votant del PP, però el que diu aquest Senyor està carregat de raó.

Us recomano aquest enllaç, d'un discurs del president d'Austràlia.

http://almela.blogspot.com.es/2010/02/el-primer-ministro-australiano-y-la.html

#1 pepe, andorra, 07/05/2012 - 18:31

y esa palabra de neolengua ¿q significa exactamente? ¿y quien decide lo q significa la palabreja en cuestion? ¿un pijoprogre? ¿un ultra catalanista? ¿un pepero? ¿pq no exije ese multiculturalismo a los gobiernos q nos mandan a sus ciudadanos para q les paguemos la sanidad pq ellos roban el dinero?