Publicitat
Política · 3 de Maig de 2021. 17:34h.

El PPC demana abaixar l'IRPF

Alejandro Fernández denuncia "asfíxia fiscal" a Catalunya

El PPC demana abaixar l'IRPF

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha anunciat que la primera proposta que el partit ha registrat al Parlament és una proposició de llei de rebaixa de l'IRPF a Catalunya.
 
Alejandro Fernández ha denunciat que "desafortunadament Catalunya pateix no només inestabilitat política, sinó que a més pateix una doble asfíxia: una asfíxia de tipus identitari, amb l'amenaça constant del 'ho tornarem a fer', i una asfíxia fiscal, atès que Catalunya és la comunitat autònoma amb més pressió fiscal".
 
En aquest sentit, el president Popular ha explicat en roda de premsa que la llei 24/2010 de 22 de juliol establia una escala autonòmica de l'IRPF "que clarament penalitzava fiscalment a les rendes més baixes, les inferiors a 30.000 €, i a més es tractava d'un sistema gairebé inaccessible a les bonificacions i deduccions". Per tant -ha conclòs- un sistema fiscal que es podia considerar d'"infern fiscal".
 
Si això no fos suficient, Alejandro Fernández ha recordat que en el marc de la pandèmia "s'ha agreujat aquest tipus de política, com demostra la llei 5/2020 de 29 d'abril que estableix nous trams per a les rendes més altes però no corregeix cap element de la resta de trams i "continua perjudicant d'una manera confiscatòria a les rendes mitjanes".
 
La proposició presentada pel PPC planteja "un model de simplificació que comporta una reducció de l'IRPF per a les rendes menors de 35.200 euros".
 
Alejandro Fernández ha defensat la necessitat d'una reforma fiscal profunda a Catalunya. "Catalunya necessita reaccionar malgrat la seva situació d'inestabilitat política i necessita baixar els impostos perquè baixar-los és: generar ocupació, rescatar les famílies i les pimes, en definitiva, rescatar la classe mitjana catalana que és qui pitjor ho està passant".
 
D'altra banda, el dirigent Popular ha fet referència a "altres dades econòmiques preocupants com els que va fer públics el Col·legi Oficial de Registradors que assenyalava que en termes de fugida d'empreses, el saldo negatiu de Catalunya era de -167 empreses des de l'inici de la pandèmia, mentre altres comunitats com Madrid, Andalusia o Galícia presentaven saldo positiu".

"Dades que s'afegeixen a altres encara més preocupants, com el fet que durant l'any que portem de pandèmia, la inversió estrangera s'hagi reduït a Catalunya un 22,7% i en canvi a la comunitat de Madrid s'ha incrementat en un 23,6%", afegeix.
 
Finalment, Alejandro Fernández ha defensat que "només amb un marc fiscal atractiu, vénen les empreses, inverteixen i són capaços de generar ocupació", i ha afegit que això és possible en crisi i en plena pandèmia com han demostrat Madrid, Andalusia o Castella-Lleó.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 motxo, Girona, 03/05/2021 - 20:21

Se necesita mucho dinero en Cataluña para mantener todos los chiringuitos independentistas y aun montón de estómagos agradecidos

#4 Marcial Heredia, reponedor del Carrefurer., 03/05/2021 - 20:11

Tiene toda la razón, Cataluña es la autonomía con los impuestos más altos... y lo poco que les lucen! Llamen a la Pilar, la Rahola no, la Ayuso jua jua, para que les cuente como se lo hace, aunque sea complejo y les suene a chino. Al puerco dale de comer y no le cuentes el tiempo, dice el refrán, y dirá ella.

#3 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU , ABAIXAR IMPOSTOS = MES CRISIS, 03/05/2021 - 19:20

BIDEN El nou President dels Estats Units VA APUJAR ELS IMPOSTOS ,Per sortir de la CRISIS ECONOMICA QUE PATEIX EL PAIS .Tambe per ajudar les Politicas Socials als mes pobres DONAR FEINA AL ATURAT.. EUROPA y ESPAÑA Tambe Catalunya NO ELS QUEDA ALTRA QUE PUJAR ELS IMPOSTOS. Si volen sortir de la Crisis Economica que porta EL COVID-19

#2 Masias , Mis posaderas , 03/05/2021 - 18:44

Ni caso

Al contrario que en Madrid, desde la llegada del régimen nacionalista estelado a Catalunya, tenemos una ruina económica soberanista, democrática, transversal, resilente, sostenible y además emana del mandato del poble

Lo cual para los estómagos vacíos es un gran alivio.

#1 Nitato, Navarcles, 03/05/2021 - 18:19

La generalitat ens roba. Bé es podria posar de moda el lema.