Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2012. 19:08h.

El PPC demana els convenis signats amb Òmnium

El diputat Santi Rodríguez afirma que el Govern actua amb "manca de transparència"

El portaveu adjunt del grup parlamentari del PPC, Santi Rodríguez, ha denunciat "obscurantisme i manca de transparència" amb les subvencions del Govern a Òmnium Cultural.

Després que Muriel Casals instés el PP ha renunciar a les subvencions que rep com a partit, el diputat ha dit que "hi una diferència entre Òmnium i els partits polítics. Els partits som els representants dels ciutadans i les eines en les quals es vertebra la democràcia. Òmnium és una entitat privada".

"Els partits, amb les seves subvencions, som auditats i som controlats pel Tribunal de Cuentas i per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Se suposa que Òmnium és auditat pels seus propis socis i sí que em permetran dir que sí que hi ha una similitud entre Òmnium i els partits, i és que els dos fem activitats polítiques: uns no ens amaguem i altres sí; ho fan rere el nom d'una entitat privada i per això el nostre partit critica les seves subvencions", ha afegit.

Segons Rodríguez, "no es tracta de criticar les subvencions, sinó l'obscurantisme i la manca de transparència que hi ha entorn les subvencions a aquesta entitat. Les dels partits polítics són públiques, les d'Òmnium sembla ser que no ho són".

"Vam demanar al Govern còpia dels convenis amb Òmnium. El Govern, en la seva resposta, deia que 'l'any 2011 el Govern de la Generalitat no ha subscrit convenis amb les entitats esmentades'. Aquesta informació ens la donen al juliol del 2011. No contents, formulem una nova pregunta en la qual demanem la còpia dels expedients relatius a pagaments a Òmnium", ha comentat.

"Aquí se'ns diu que 'atesa la complexitat i volum de la informació requerida, es podrà consultar la informació a les seus dels departaments de Presidència, Governació i Relacions Institucionals, Ensenyament, Cultura, Agricultura, Benestar Social i Família i Empresa i Ocupació. Aquesta és la transparència del Govern amb les subvencions a Òmnium", ha afirmat.

Santi Rodríguez, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Terraxa, Terrassa, 22/02/2012 - 11:49

Mireu aquest BOE
http://www.boe.es/boe/dias/2011/11/23/pdfs/BOE-A-2011-18431.pdf
Increible com els ministeris malbaraten els nostres calers amb imbecil·litats a major glòria de les butxaques dels polítics.
Se'ns pixen a sobre.
O fem com al nord d'Africa o no es podrà aguantar.

#2 Francesc, Barcelona, 21/02/2012 - 21:18

Això és el súmmum del cinisme. I les Faes? I la Fundación Francisco Franco?

#2.1 Terraxa, Terrassa, 22/02/2012 - 11:45

Que se sàpiga la darrera subvenció a la FNFF va ser el 2003. Fins llavors, n'havia rebut vàries destinades a la informatització del seu arxiu.
La FAES sí que en rep, de l'ordre d'1 milió a l'any.Però també la Fundación IDEAS para el progreso (PSOE), i la Josep Irla, i etc.etc

#1 panaiotas, RepúblicaindependentdeMollerussa, 21/02/2012 - 21:01

Aquest senyor hauria de saber que les entitats, encara que siguin privades, estan sota el control de la Sindicatura de Comptes, pel que fa a les subvencions públiques atorgades per les administracions