Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2011. 18:22h.

El PPC demana més poder per als ajuntaments en immigració

"Els consistoris han de ser determinants en els processos d'arrelament"

El PPC demana més poder per als ajuntaments en immigració

Fernández Díaz i Sánchez-Camacho, en una foto d'arxiu

El president del grup municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat que "el Reglament d'Estrangeria inclogui que els ajuntaments tinguin veu i capacitat de decisió sobre els processos d'integració i regularització de la situació de les persones immigrades".

El dirigent popular considera que "els consistoris han de ser determinants en els processos d'arrelament, reagrupament familiar i renovació dels permisos de residència i de treball dels immigrants".

"Es tracta d'exigir als immigrants el compliment de les seves obligacions i de recordar que som una ciutat acollidora i exigent", ha dit. Per això, ha insistit que "els ajuntaments expedeixin els informes o certificats de convivència i es pronuncien sobre si els immigrants que vulguin regularitzar la seva situació, respecten les nostres normes de convivència, s'integren en aspectes com l'escolarització dels seus fills o lluiten contra l'absentisme escolar dels mateixos".

Per Alberto Fernández, "aquestes mesures no són un càstig contra els immigrants, és un aval i un incentiu per aquells que compleixen les normes i obligacions, respecten la nostra convivència i no simplement es recorden dels seus drets". El regidor popular ha assegurat que "s'ha de valorar l'esforç d'integració i de ple respecte, emmarcat en el contracte d'integració que defensem a Catalunya ia tot Espanya".

Així mateix, ha lamentat que "el Reglament d'Estrangeria aprovat pel govern afavoreix la immigració il legal en no prohibir les regulacions massives, ja que amb l'arrelament es reconeix la situació irregular amb el pas del temps". Per això ha considerat que, "l'immigrant que no tingui feina en un determinat termini de temps haurà de tornar al seu país d'origen, perquè si aquí vénen a treballar i no ho aconsegueixen, no té sentit que es quedin entre nosaltres, cal que el Reglament aposti per la immigració legal i no premiar la il.legal".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Alberto, Badalona, 11/02/2011 - 23:17

Yo lo veo una buena idea as ílas tiendas de ropa venderán más trajes, zapatos y corbatas, ¿qué tendrá que regalar el inmigrante para regularizarse? ¿Y para ragrupar a su familia?