Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2011. 14:50h.

El PPC denuncia el "sobredimensionament" de TV3

"No és de rebut retallar en sanitat o educació i mantenir mitjans públics amb elevats costos”

El PPC denuncia el "sobredimensionament" de TV3

Camacho, en roda de premsa

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que "no és de rebut que es vulguin fer retallades serioses en sanitat o educació i que es mantinguin mitjans públics sobredimensionats i amb elevats costos”.
 
Per a Sánchez-Camacho, “Artur Mas ha demostrat que no entén les coses quan confirma a la direcció de TV3 sense tenir en compte la Llei de Corporació Catalana de mitjans audiovisuals i que aquesta responsabilitat li correspon al director general i al Consell de la Corporació”.

“Aquest detall, gens menor, deixa veure les seves intencions sobre uns mitjans públics que ja no depenen de la conselleria de Cultura sinó de Presidència”, ha sentenciat.

Per a Sánchez-Camacho, “és imprescindible aprimar les empreses públiques, fusionar les que es puguin sense minva de l'eficàcia i suprimir aquelles que suposen una despesa supèrflua”. Així, ha assenyalat que “el Govern de la Generalitat només anuncia retallades i cortines de fum de la seva agenda nacionalista per distreure l'atenció”.

El PPC considera que “cal acabar amb les estructures faraòniques de les empreses públiques a Catalunya”. El pla de racionalització proposat pel PPC inclou la supressió de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, de l’Institut Català per la Pau, el memorial Democràtic, el Consell Català de la Producció Integrada, el Consell català de la Producció Agrària Ecològica i de Remodelacions Urbanes, S.A.

Així mateix, i pel que fa a les integracions, la proposició de llei insta al Govern a integrar el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada  i l’Institut d’Estudis de la Salut a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; l’Institut Català del Crèdit Agrari, a l’Institut català de Finances; i l’Institut Català d’Energia, a l’ACC10.

Finalment, i respecte a les fusions, la proposta del PPC inclou la fusió de l’Institut cartogràfic de Catalunya i l’Institut Geològic de Catalunya en un únic organisme públic; l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca i l’Agencia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, en una única Agència Universitària; la fusió de Circuits de Catalunya i Circuit de Motocròs de Catalunya; d’Eficiència Energètica i de Sanejament Energia, S.A. i de Regs de Catalunya i Reg Sistema Segarra-Garrigues.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 rauric, granollers, 01/03/2011 - 10:05

"No és de rebut." Ha, ha, ha!!!
De quin rebut parla: el del gas, el de la llum o el de l'aigua?
A l'escola una bona temporada, haurien d'anar tots plegats, a veure si aprenen a parlar en català, d'una vegada.
"No és de rebut"... Quina llàstima que carden.

#14 Cartanya, bcn, 28/02/2011 - 19:40

El que aquesta ?vedette?, tindria que demana es: dividir tot el que TVE rep, per 48 milions (mes o menys el nombre de habitants de Espanya) , i el resultat, multiplicar-lo per 7.555. 481(mes o menys el nombre de habitants de Catalunya), i ja esta, tot el demes es voler eliminar-nos.

#13 paccius, bac, 28/02/2011 - 18:27

Fer televisió costa el mateix si és pública que si és privada, el que passa és que la pública la paguem a través dels impostos i la privada a través de la publicitat desmesurada, la influència política i econòmica, i la informació i desinformació interessades.

#12 paccius, bcn, 28/02/2011 - 18:03

Jos,
Preguntes perquè vols una televisió pública el SXXI, i jo em pregunto perquè vull una televisió privada. Per idiotitzar els nostres fills parlant de la Belen Esteban, o amb un periodisme groc i sensacionalista? Per a defensar la lengua común que no és la meva?

#11 Jos, VNG, 28/02/2011 - 17:32

Paccius (bac), fas menció de TVE, Tele5, A3, intereconomía, com si totes fossin la mateixa cosa. Entenem la diferència entre TV pública i privada¿?