Publicitat
Política · 10 de Gener de 2009. 18:20h.

El PPC desautoritza Nebrera

La diputada catalana havia ridiculitzat els andalusos

El PPC desautoritza Nebrera

Montserrat Nebrera

El secretari general del PP de Catalunya, Jordi Cornet, va desautoritzar la diputada del seu partit al Parlament, Montserrat Nebrera, per haver criticat l'accent andalús - "que sembla un acudit", va dir- de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

En un comunicat, Cornet afirma que el PP "desaprova les expressions de la diputada Montserrat Nebrera realitzades a títol personal, ja que la crítica a l'actuació de la ministra Magdalena Álvarez s'ha d'ajustar a la seva desastrosa gestió al capdavant del ministeri de Foment, sense confondre altres temes. Els diversos accents d'Espanya són una riquesa lingüística". Segons Cornet, a Catalunya "s'aprecia i es valora el poble andalús. Moltes famílies que viuen a Catalunya provenen de terres andaluses i han ajudat a fer Catalunya més gran".

La diputada del PP al Parlament català Monserrat Nebrera va afirmar, en relació amb les explicacions donades per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, sobre les mesures per gestionar la nevada caiguda a Madrid, que Álvarez "té un accent que sembla un acudit". A la cadena Ser, Nebrera va dir: "Té un problema aquesta bona dona, i és que té un accent que sembla un acudit, té un problema de comunicació, que s'aclapara i es fa un embolic".

Va afegir que "jo, que algunes vegades quan truco a Còrdova i sento des d'algun hotel que em contesten, no acabo d'entendre, perquè si no estàs avesat en parlar en andalús, i normalment ja et costa, imagina't quan a més el problema és de comunicació sent andalusa". I es va preguntar: "Per què el senyor Chaves es va treure de sobre a aquesta cosa i la va col·locar en el Govern?", concloent: "Ella és un acudit dolent".

El vicepresident primer i conseller de la Presidència de la Junta d'Andalusia, Gaspar Zarrías, va afirmar que aquestes declaracions són "una ofensa per a tots els andalusos" i "una mostra més de la dreta intolerant del nostre país". I el responsable de ciutats i política municipal del PSOE, Antonio Hernando, va exigir Nebrera que demani perdó a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i als andalusos, afirmant que "s'ha mofat de vuit milions d'andalusos".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Pep, Manresa, 12/01/2009 - 18:37

Gent del PP, no us equivoqueu, la Montserrat Nebreda és el millor que us ha passat a Catalunya. No la menysteniu ni la perdeu si voleu fer alguna cosa a Catalunya.

#37 pepa, granollers, 12/01/2009 - 17:07

Només faltava aquesta dona.

#36 Catalans:Catalunya!, bcn, 12/01/2009 - 13:44

Mira que sóc anti-PP, però aquí coincideixo amb la Nebrera. I només li demano que no demani perdó, que els catalans hem de parar de demanar perdó per tot el que fem i el que diem. Quí ens demana perdò a nosaltres pels diners que ens roben?

#35 republica, Barcelona, 12/01/2009 - 00:31

Si tant valoren els "accents" espanyols, com és que tots els presentadors de TVE tenen un meravellós accent "neutre" o dit, d'altra forma, d'allò que en diuen de Valladolid?. No ens enganyen, els "accents" als castellans els sembla "patois".

#34 Hug, Begur, 12/01/2009 - 00:08

Que no ensenyen castella a les escoles d´andalusia?