Publicitat
Política · 22 de Gener de 2015. 20:05h.

El PPC diu que en sanitat hi ha “barra lliure per a tothom”

Eva García: "En cap país els drets dels estrangers són superiors als de les persones del país"

El PPC diu que en sanitat hi ha “barra lliure per a tothom”

Una imatge de la diputada del PPC al Parlament, Eva García

La diputada del PP de Catalunya al Parlament, Eva García, ha afirmat aquest dijous que “hi ha barra lliure per tothom” a la sanitat catalana, en referència als immigrants que es troben en situació administrativa irregular.

Unes paraules emmarcades en el context d’una moció del PPC per demanar “mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions, limitant la cobertura sanitària urgent l’accés a la sanitat pública als immigrants en situació administrativa irregular”.

Les declaracions de la diputada del PPC han provocat la indignació dels següents diputats que han intervingut al ple de la Cambra catalana per tractar la moció sobre matèria sanitària.

És el cas de la diputada de la CUP, Isabel Vallet, que ha qualificat de “racistes i xenòfobes” les afirmacions de García. La mateixa valoració han fet la diputada d’ICV-EUiA, Marta Ribas, la d’ERC, Alba Vergés, la del PSC, Núria Segú i el diputat de CiU, Joan Recasens.

En el torn de rèplica, Eva García ha manifestat que “fan discursos cínics i fariseus”, assenyalant que “tots els països europeus estan incrementant el seu límit d’accés als immigrants irregulars, mentre que a Catalunya tenim barra lliure per tothom”.

La moció del grup del PP ha estat rebutjada i només ha tingut el suport de Ciutadans (C’s). Esquerra i el PSC han retirat les esmenes presentades com a gest de protesta per les paraules de la diputada dels populars.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#12 Alex, Barcelona, 23/01/2015 - 19:53

Té tota la raó.A Catalunya,seu del bonismelandia només tens suport si ets inmigrant il.legal,si ets okupa antisistema,si et tapas la cara a les manifestacions per fer destrosses i coses aixi...Si pagues impostos,treballes i respectes un mínim de normes de civilitat passes a ser fatxa,feixista,burgès

#11 Lelo, Bcn, 23/01/2015 - 12:33

Nada guapa, no te olvides el domingo de ir a misa y rezar por los pobres

#10 Terraxa, Terrassa, 23/01/2015 - 10:01

Srs. del PP, vostès tenen majoria absoluta al Congreso de los Diputados, i les competències d'immigració, justícia i moltes altres són exclusives de l'administració central.
per què no foteu lleis sobre això?
Per què no feu complir les que hi ha?

#10.1 hector, bcn, 23/01/2015 - 16:51

Diran quebes competitivitat autonomica, pero autonomica de les comunitats que no governen nomes, a les que governen no legislaran pas, nomes es queixaran d'on no poden actuar.
Preficar amb el exemple? Ells son mes de fer politica desde l'oposicio i fer el contrari amb el poder.

#10.2 Terraxa, Terrassa, 24/01/2015 - 19:44

Les competències en immigració, política exterior, justícia....etc són exclusives del Gobierno del Estado.
Una altra cosa és que les seves polítiques estiguin supeditades a les de la UE, però les regularitzacions massives les va fer ZP, i els d'ara no veig pas que hagin tancat la porta.

#9 Un Altre, BCN, 23/01/2015 - 09:14

Si un inmigrant no esta en situació legal en aquest pais, cal fer acomplir la llei i fer el que alli es disposa al respecte. Si les lleis no reflecteixen la realitat, cal normalitzarla amb consens. Si existeixen problemes, cal resoldrels amb seny i consens. I siusplau, NO DISCRIMINACIO

#8 Pepito, bcn, 23/01/2015 - 08:01

Totalmente de acuerdo, mi hija estudia medicina y la primera práctica real en un cap es hacer un estudio sobre problemas específicos de la inmigración a la hora de acceder a los servicios de salud, esto es, idioma, religión, cultura, etc...

#8.1 Pepito, bcn, 23/01/2015 - 08:06

Por cierto, recomendación de no poner nada en el estudio de falta de privacidad a la hora que un hombre (marido) represente a todos los efectos a su mujer o hijas mayores de 15 años cuando le cuentan un problema de salud de intimo o no le permita acceder a métodos de planificación familiar... en fin

#8.2 Bud, Barcelona, 23/01/2015 - 09:34

Deberias revisar lo que dice el juramento hipocrático sobre la ética profesional al cual estan obligados los profesionales de la salud y que la mayoria cumplen y que tu hija deberia cumplir, si quiere ser una buena profesional.

#8.3 Pepito, bcn, 23/01/2015 - 13:53

Bud, con todo respeto, el juramento hipocrático se realiza cuando se finaliza la carrera y no hablo de no atender, hablo de que se haga salvedades por cualquier motivo como por ejemplo que un marido no permita acceder a método anticonceptivos o "represente" a su mujer.