Publicitat
Política · 15 d'Agost de 2018. 17:16h.

El PPC exigeix a la fiscalia investigar els possibles avisos a manters

Alberto Fernández diu que l'Ajuntament hauria passat “a ser partícips de la seva activitat”

El PPC exigeix a la fiscalia investigar els possibles avisos a manters

Top manta al centre de Barcelona

El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat a la fiscalia que investigui la denuncia d'un sindicat de la Guàrdia Urbana sobre possibles avisos de l'Ajuntament als manters abans de les batudes. Fernández Díaz ha afirmat que la denuncia del SAPOL és “gravíssim” i assenyala que “a més de responsabilitats polítiques, s'hauria d'exigir també penals”.

“Aquesta denuncia de 'xivatades' a manters suposaria passar de la complicitat amb ells, a ser partícips de la seva activitat irregular”, ha advertit el líder de PPC al consistori barceloní, alhora que ha criticat que el govern de Colau ha “agreujat encara més l'efecte crida”.

Fernández Díaz ha denunciat, en aquest sentit, que en els tres anys de mandat d'Ada Colau “el top manta s'ha multiplicat per cinc, passant de 400 a 2.000 manters”. El dirigent 'popular' ho atribueix, entre d'altres raons, al fet que “va injectar 1,1 milions d'euros a la cooperativa de manters i 1,4 milions d'euros al col·lectiu de drapaires”.

Per la seva banda, el PDECAT ha anunciat que exigirà la compareixença de l'executiu municipal perquè l'alcaldessa de Barcelona doni explicacions sobre la denuncia del sindicat policial SAPOL i determinar responsabilitats per “possible prevaricació”.

“Més enllà d'una pressumpta prevaricació, és intolerable políticament que el govern municipal tiri per terra la feina de la Guàrdia Urbana en l'exercici de les seves funcions d'actuar i controlar el fenomen del 'top manta'”, ha afirmat el regidor del PDECAT, Jordi Martí.

També ha considerat que, en cas de confirmar-se l'acusació del sindicat, “estaríem davant d'un fet gravíssim que podria tenir conseqüències sobre la integritat dels agents de la Urbana, atesa la violència i l'agressivitat demostrada per alguns venedors de la manta les darreres setmanes als carrers de Barcelona”.

Martí ha expressat el “reconeixement, suport i solidaritat” a la Guàrdia Urbana per realitzar “la seva feina amb responsabilitat i compromís, en un marc en que la inacció del Govern municipal ho fa tot encara més difícil”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat