Publicitat
Política · 13 de Gener de 2009. 15:26h.

El PPC expedienta Nebrera

La diputada catalana va ridiculitzar els andalusos

El PPC expedienta Nebrera

Montserrat Nebrera, al Parlament

El Partit Popular de Catalunya ha obert un expedient a la diputada Montserrat Nebrera per les seves declaracions en les quals qualificava d'"acudit" l'accent andalús de la ministra de Fomento, Magdalena Álvarez. "El PP no està d'acord amb aquestes declaracions i per tant se li ha obert un expedient", ha confirmat la secretària general estatal del partit, María Dolores de Cospedal.

Nebrera ha puntualitzat al seu blog que "ni ara ni mai" no ha volgut burlar-se de l'accent andalús i que les seves crítiques anaven només dirigides al "to" de la ministra que és "xulesc, insultant i barruer i a més no sap parlar". Afegeix que "són realitats objectives. I ella és la ministra, no jo. A ella se li cauen els ponts, se li paralitzen els trens, se li col·lapsen els aeroports, se li insubordinen els professionals d'aquest o aquell ram".

Aquestes explicacions no han convençut el PP català, que ha anunciat que "davant de les greus manifestacions realitzades per Montserrat Nebrera en els últims dies, el PPC ha procedit a l'adopció de mesures internes amb l'obertura d'un expedient".

El comitè de drets i garanties del PPC, presidit per Daniel Serrano, haurà de tramitar ara i resoldre l'expedient, i Nebrera tindrà l'oportunitat de presentar al·legacions. L'expedient pot acabar en una mera advertència, en una suspensió cautelar de militància o bé en l'expulsió del partit, entre altres opcions.

El portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, ha lamentat que Nebrera no hagi demanat perdó als andalusos pel seu comentari "profundament desafortunat". Després que el PP andalús hagi demanat l'expulsió de Nebrera del partit, García Escudero ha dit que no li correspon decidir sobre aquesta qüestió.    

Javier Arenas, el president del PP andalús, ha afirmat que tot el grup parlamentari del partit "fa seves" les declaracions del secretari general de la formació a Andalusia, Antonio Sanz, en les quals reclamava que Nebrera abandoni el partit.    

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Core, Lleida, 14/01/2009 - 14:00

Encara heu tardat massa a obrir-li un expedient!!!!

#24 joan, manresa, 14/01/2009 - 13:12

Amb sap greu cuincidir amb alguna cosa amb remor de PP,pro en aquest cás estic d'acord amb la Sra.Nebrera.Al PP li convé trere una mica la pols.Sra.nebrera tindrá problemas pro endevant per un PP--diferent--,al País u necesita.Endevant amb aires nous

#23 JM, Martorell, 14/01/2009 - 10:40

Ara la Nebrera es menja el monstre que ha generat el seu partit: uns mitjans de comunicació demagògs i ultres. Ella n'és complice. Que s'ho mengi ara! Bon profit!

#22 Francisco Javier Sánchez, Barcelona, 14/01/2009 - 09:54

Qué gran mérito ha hecho Nebrera ante "los de la ceba": Decir que no entiende a los andaluces cuando hablan. Bravo. Bravo. Y enhorabuena. Qué gran nación es Cataluña. Amén.

#21 oneofseveral, barcelona, 14/01/2009 - 09:37

Tots digueu bestiesses. No sabeu res d´aquesta paia. Calleu coi !!!!!!