Publicitat
Política · 3 de Gener de 2010. 19:01h.

El PPC no descarta pactar amb CiU

Demana que els nacionalistes no defensin el dret a decidir

El PPC no descarta pactar amb CiU

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC

El PPC no descarta pactar amb CiU després de les eleccions catalanes, tot i que vol que la federació nacionalista exclogui el seu suport al dret a decidir. La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha posat aquesta condició per poder pactar amb CiU. Sánchez Camacho ha respost així a la intenció de Mas de governar en solitari i recolzar-se tant en el PPC com en socialistes en el cas d'accedir a la Generalitat.

Camacho ha assenyalat que la posició del PP està molt allunyada de la CDC independentista que, segons la seva opinió, està impulsant el secretari general adjunt, Felip Puig, "amb el consentiment del líder de CDC, Artur Mas. Veig CiU cada vegada més abocada a la ruptura amb Espanya", ha dit.

També ha afirmat que farà valer el pes dels seus vots per negociar possibles pactes postelectorals i ha reiterat que la seva intenció és ser un partit "de govern", tot i que ha evitat concretar si el seu objectiu és tenir consellers en el futur govern, afirmant que "ara" no toca parlar de pactes.

"Pel PP ja ha passat el moment de donar estabilitat a Catalunya, i ara ha arribat el moment de la governabilitat. Estic disposada a parlar amb tothom, allò que vull és que el meu partit sigui respectat i decisiu, com ho és a tot Espanya", ha indicat.

Ha afegit que Catalunya necessita avançar les eleccions, tot i que ha considerat que Montilla esgotarà la legislatura perquè "intenta guanyar temps" perquè canviï el sentit de les enquestes, que donen ara la victòria als nacionalistes d'Artur Mas.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 rafael, martorell, 04/01/2010 - 15:48

desgraciadamente se perderan muchos votos con sentido comun, por la orden de no meterse con CIU cuando lo haga mal, los estrategas para conservar la poltrona se equivocan no dara resultado.

#6 Pep, Vci, 04/01/2010 - 12:13

d'aquesta manera pot pactar amb tothom, si el PSC deixa de socialista pot pactar, i si ICV d'eixa de ser d'esquerres pot pactar. Aquesta la Camacho te nivell. I de fet que vigili que per la dreta li ve competència i se li pot escapar el vot fatxa-esp

#5 El Capitán Trueno, Barcelona, 04/01/2010 - 11:40

Los ciudadanos NO NACIONALISTAS de Cataluña sólo tenemos un voto auténtico (además de útil): UPyD.

#4 El Capitán Trueno, Barcelona, 04/01/2010 - 11:38

Ya tenemos al PPC ofreciéndose al PNUC (Partido Nacionalista Unificado de Cataluña, o sea PSC, CiU, ERC, ICV) para lo que haga falta, y eso quiere decir exactamente eso, para lo que sea. Básicamente para hacer de compañero de viaje del etnicismo catalán

#3 Pere Riudevest, Barcelona, 04/01/2010 - 09:39

Aquest cop als del PP tenen una dura competéncia amb l´Anglada. Si a les derreres Autonómiques van ser els de Ciutadans, a les properes la PxC els hi treura mes vots del que poden imaginar.