Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2012. 15:29h.

El PPC no traspassa les 'línies vermelles'

L'acord dels pressupostos no qüestiona ni la immersió lingüística ni les 'ambaixades'

L'acord subscrit entre CiU i el PPC per treure endavant els pressupostos -conegut ja com el Pacte del Neri- no traspassa les "línies vemelles" de les quals va parlar el president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva darrera visita a La Moncloa.

El document, d'onze planes, en efecte només incideix en mesures econòmiques o genèriques, però no qüestiona la immersió lingüística ni les delegacions de la Generalitat a l'exterior, per posar dos exemples de qüestions que el PPC ha convertit sovint en casus belli.

De fet, Artur Mas sí que és un dels signants del pacte -juntament amb els diputats de CiU Jordi Turull i Ramon Espadaler- mentre que, en canvi, no ho és Sánchez-Camacho, que delega en el secretari general del partit, Jordi Cornet, i els diputats Enric Millo i Santi Rodríguez.

El text -que té deu punts i una clàusula final- proposa "mesures orientades a la recuperació econòmica i el control del dèficit", una llei de suport a l’emprenedoria, la reforma dels serveis públics d’ocupació, la posada en marxa del Pla Català per a l’Ocupació, mesures de control pressupostari -amb la compareixença semestral del conseller d'Economia al Parlament-, fixació d'un límit de despeses no financeres, llei de transparència o racionalització del sector públic, que és també un dels objectius de CiU des de l'inici de la legislatura.

També punts més genèrics com millorar el pressupost del Fons de Cooperació Local de Catalunya i el Pla Únic d'Obres i Serveis per afavorir els ajuntaments, però ni tan sols en xifra una quantitat.

El Govern es compromet igualment a la construcció de les següents escoles -que ja estaven previstes per Educació-: el CEIP Mediterrània, l’IES Fabra i Coats i l’IES Fluvià de Barcelona, el CEIP Agnès de Sitges, l'Escola El Montcau Ordal de Subirats, l’Institut Escola Lola Anglada i l’Institut Escola Bufalà II de Badalona, l'Escola Marta Mata de Barberà del Vallès, l'Escola Marta Mata de Mataró, el CEIP Montserrat Vayreda de Roses, el quart IES a Castelldefels, la tercera Escola d'Abrera.

A més dels següents equipaments sanitaris: el CAP Bordeta-Magòria i el CUAP Nord Horta de Barcelona, el CAP Llefià de Badalona i el CAP de Vilafranca del Penedès. Igualment mantenir els ajuts als Centres Especials de Treball d’iniciativa social o 50.000 euros per a l'Oficina de Víctimes de Terrorisme.

Acord Pressupostari Govern - PPC

Camacho, amb l'acord a les mans
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Ramon, Barcelona, 15/02/2012 - 11:48

Les línies vermelles de CiU són les dels bitllets de 500 euros... perdó, rectifico, les de lligar els sacs dels bitllets de 500 euros... ja veuràs, preguntali-ho a Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta... o pregunta per l'Arturu a qualsevol oficina bancària de Liechtenstein.

#17 Pimpollo, Vic, 15/02/2012 - 10:39

El PP de Cat da pena penita.... Llevan lustros buscándose sin encontrarse. Ahora pongo la bicolor, ahora la señera.... En qué quedamos?

#16 ExCiu, Barcelona, 15/02/2012 - 10:22

els que les han traspassat són els de CiU. Mai més.
Però que no es facin il·lusions els aprofitats, sempre votaré partits catalans. Tinc molt clar qui és l'enemic principal.

#15 Despertad, Brcelona, 15/02/2012 - 07:45

España está KO,Cataluña está KO...ellos lo saben y se ponen de acuerdo para seguir engañando a la gente y viviendo de ella...son todos la misma mierda,viven de crear problemas y de hacer ver que los resuelven...Mas,Camacho y Laporta desayunan juntos cada día...se deben reír de esta polémica estúpida

#15.1 Ciudadano, Barcelona, 15/02/2012 - 10:20

me juego lo que quieras a que eres Ciudadano o Upeydero....se os pilla antes que a un cojo...siempre intentando pescar en aguas revueltas, eh???

#14 Marisol, BArcelona, 14/02/2012 - 21:59

Si després de lo del notari i lo de arrogar-se el mèrit de ser la garantia per barrar el pas al PP a Catalunya, i lo del present pacte, vosaltres no veieu que s'hagi traspassat cap línia vermella, enhorabona, sou els únics.