Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2016. 12:55h.

El PPC passa a l’atac

Demana la compareixença del responsable del Cesicat després de la denuncia d’un sindicat de Mossos

El PPC passa a l’atac

Santi Rodríguez

El portaveu adjunt del Partit Popular català, Santi Rodriguez, ha demanat la compareixença al Parlament de  Jordi Puigneró i Ferrer, secretari per a la governança de les tecnologies de la Informació i de la comunicació, en relació a les activitats de CESICAT, Centre de Seguretat de la Informació a Catalunya.

La sol·licitud, que va ser registrada el passat dilluns, ve motivada per la denúncia del Sindicat de Policia de Catalunya que identifica a CESICAT com a autors de dels atacs a la seva web i de la filtració a les xarxes de dades personals dels Mossos d’Esquadra, tanmateix la investigació judicial que porta el cas també vincula els atacs amb el CESICAT i no descarta l’existència d’un sistema per controlar la web en qüestió.
 
D’altra banda, Santi Rodríguez ha destacat que el director de CESICAT va reconèixer en declaració judicial que és habitual que s’interceptin mails corporatius de la Generalitat. “Per tant, tothom que tingui un correu corporatiu està exposat a que sigui intervingut sense cap ordre policial i de manera aleatòria”, ha denunciat el portaveu tot insistint que “cal que Puigneró com a màxim responsable doni explicacions immediates”.
 
En definitiva, ha argumentat “l’activitat que coneixem de CESICAT és estranya, no és clara ni transparent, tot ens fa sospitar que és un arma política que fa la feina bruta al Govern de la Generalitat”. En aquest sentit Rodríguez ha posat l’accent en el fet que ara CESICAT depengui orgànicament de la conselleria de Presidència quan abans depenia de la direcció general de telecomunicacions en el sí del departament d'Empresa i Ocupació.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Y mientras tanto aquí quien invierte!, Más d lo mismo empresas y más trabajo, 06/07/2016 - 15:29

De estos xous diarios d los q están sentados en el sillón y cobran muy buenos sueldos cada mes yo paso!
Lo q interesa es crear más empresas y más empleos!
Menos presión fiscal, revisar los pactos de Toledo para las pensiones, mejor Sanidad y educación y sobretodo menos gasto innecesario, menos deud

#2 Karhu, Bcn, 06/07/2016 - 13:30

Que prediquen con el ejemplo, luego vengan a decir.

#1 botifler1914, Sintaca, 06/07/2016 - 13:12

Apuesto a que no comparece el jefe de los mortadelos catalanes.

#1.1 Prudenci, Sabadell, 06/07/2016 - 16:40

Es el conseller de Transparencia, imposible que lo veamos.

#1.2 despertaferro, l´h is Spain, 06/07/2016 - 20:41

Ostras ya tenim ...... la "TIETACAT" ... jejeje