Publicitat
Política · 18 de Juliol de 2019. 14:47h.

El PPC proposa el retorn dels menes amb delictes

"Generen conflicte tant amb els seus companys com amb el conjunt de la societat"

El PPC proposa el retorn dels menes amb delictes

El PPC presentarà en el pròxim ple del Parlament una moció mitjançant la qual proposa, entre altres mesures, la devolució dels menors no acompanyats que cometin algun delicte als seus països d'origen. En aquest sentit, un dels punts de la moció promou que, en cas de la comissió d'actes delictius per part d'aquests menors, es duran a terme les gestions necessàries amb el Govern d'Espanya d'acord amb els convenis internacionals subscrits per aconseguir la seva retorn a l'entorn familiar.
 
El diputat Popular Santi Rodríguez ha assegurat que "aquesta mesura serviria com a eina per enviar el missatge que la nostra capacitat d'acollida és limitada". Així mateix, ha aclarit que "tots els menors que tenen necessitat de ser atesos ho seran, però no el 18% que delinqueixen, segons dades de Mossos d'Esquadra, i que generen conflicte tant amb els seus companys com amb el conjunt de la societat".
 
En aquesta mateixa moció el diputat del PPC sol·licita que "el Parlament rebutgi les manifestacions, les agressions i els atacs que s'han produït recentment en alguns municipis i que han tingut per objecte a joves migrats i als treballadors dels centres d'acollida".
 
En aquesta línia i per evitar aquestes situacions, Santi Rodríguez ha proposat "evitar les concentracions nombroses de joves migrats en el mateix centre d'acollida, limitar en el temps els centres d'acollida d'emergència i implementar les mesures de seguretat necessàries en l'entorn dels centres d'emergència on la presència de menors no acompanyats és més nombrosa per garantir tant la seva seguretat com les dels veïns i treballadors dels centres ".
 
Finalment, el diputat Popular ha explicat que, atès que el 78% dels menors vénen de manera consensuada amb les seves famílies i fins i tot el el 61% reconeixen haver pagat "el que fa pensar que màfies s'aprofiten d'aquesta situació", aquesta proposta contempla posar en marxa un programa de retorn voluntari als seus entorns familiars i prioritzar els projectes de cooperació en països i ciutats d'origen d'aquests joves que els permetin desenvolupar activitats formatives i/o laborals que els permetin romandre amb les seves famílies com a alternativa a iniciar processos migratoris irregulars.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Argonauta, Argos, 18/07/2019 - 22:47

TODOS deberían volver con sus papás

#6 La Victima, Lloret, 18/07/2019 - 21:19

Si, aixo seria ho normal. Però clar... El foscos interessos quedarien resentits.. Si no hi han Menas amb que podrien substituir els nostres representants aquest lucratiu i magnific negoci?

#5 Valenti, Tarragona, 18/07/2019 - 18:25

Mal titular.
Haria de ser "el retorn al seu pais" o "retornar", no "el retorn".

#4 Neferu, Barcelona, 18/07/2019 - 17:49

Yo no soy pepera y también lo pienso. Es de sentido común.

#3 Sentit comú, Barcelona, 18/07/2019 - 17:37

Si, i els que arribin de nou, directament retornats al Marroc, en el seu entorn i amb les seves families. Es pot saber que hi fan aqui uns menors, sols, sense lligams, ni families i pulul.lant pels carrers com bous sense esquetlles.