Política · 13 de Setembre de 2020. 14:36h.

El PPC proposa la creació d''Oficines municipals antiokupes'

Per assessorar veïns davant d'ocupacions il·legals

El PPC proposa la creació d''Oficines municipals antiokupes'

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, proposarà la creació d''Oficines municipals antiokupes' que assessorin els veïns que estiguin patint les conseqüències d'una ocupació il·legal. La proposta dels populars es debatrà i votarà a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que se celebrarà aquest dilluns a l'Ajuntament de Barcelona.

El portaveu dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, ha anunciat la proposta després que el Ministeri de l'Interior, confirmés que Catalunya és l'autonomia amb un índex d'ocupació il·legal més alt, i especialment la província de Barcelona, amb 2.644 ocupacions denunciades.

"En els dos últims mesos a Barcelona hi ha hagut 356 denúncies per ocupacions il·legals, fet que suposa una mitjana de 6 ocupacions al dia" ha exposat Ramírez, que ha apuntat que "les oficines antiokupa han de ser una solució per als veïns que pateixen una ocupació il·legal o pateixen les conseqüències d'haver de conviure amb okupes en un mateix bloc, com passa amb els narcopisos de Raval".

El portaveu popular també considera que "el passat okupa d'Ada Colau és un greu problema per encarar la lluita efectiva contra les ocupacions il·legals" i ha denunciat que "l'alcaldessa és capaç de quedar-se tan ample dient a la televisió que a Barcelona no han augmentat les ocupacions i rebutjar la proposta d'establir una llei de desallotjament exprés".

Ramírez ha destacat que, el Partit Popular porta "molts anys reclamant la creació d'aquesta oficina especialitzada a assessorar víctimes d'ocupacions il·legals" i ha defensat la seva creació perquè "són necessàries per estudiar, juntament amb els serveis socials i la Guàrdia Urbana el tipus d'ocupació que hi ha". "No podem permetre que les màfies enganyin i utilitzin famílies vulnerables amb menors, s'ha de buscar una solució i no cedir al xantatge" ha manifestado.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jorge, BcnisnotCat, 13/09/2020 - 17:13

Em sembla perfecte! Tins uns amics que els hi van ocupar el pis mentre ells hi eran de vacances. Després de més d'un any, sembla que está a punt de solucionar-se, però mentre ells han de gastar-se els diners en advocats, els okupes tenen plataformes que els hi donen suport i els ajuden a defensar-se. Fora subvencions a aquestes plataformes!!

#1 Rosa, Barcelona , 13/09/2020 - 15:38

Hola, me parece muy buena idea, porque lo que está pasando con la ocupación es una vergüenza, es increíble que lo proponga un partido de derechas, pero bien venido sea, ya que la izquierda le parece muy bien que ocupen viviendas excepto las suyas, las de los políticos que suelen tener más de una, pero con alarma, no todo el mundo puede pagarla...