Publicitat
Política · 20 de Març de 2012. 19:11h.

El PPC qüestiona les tertúlies de TV3

"Com pot ser que les sis persones seleccionades per a un debat pensin el mateix?", es pregunta Millo

El portaveu del grup parlamentari del PPC al Parlament, Enric Millo, ha afirmat que vol "pluralitat" als mitjans públics catalans, en els quals "s'ha de respectar la diversitat d'opinions" i ha dit que "no és lògic que un connecta un mitja públic i hi ha una tertúlia amb cinc o sis persones tots pensen el mateix".

"No pot ser que pensin el mateix sobre temes molt concrets que tenen connotacions polítiques molt concretes i que hi ha diferents opcions polítiques que pensen diferent sobre allò. Com pot ser que les sis persones seleccionades per debatre en un mitjà públic un tema polític pensin tots sis el mateix i estiguin totes sis en contra del mateix?", ha afegit en al·lusió a una tertúlia a 'Els matins' de TV3 dimarts passat sobre les balances fiscals, on es preguntava: "Espanya espolia Catalunya?".

També ha lamentat -en referència a ERC- que "alguns partits" el que volen és el "pensament únic" a TV3, després que Anna Simó hagi acusat els populars d'acabar amb "el ferro nacionalitzador" de la televisió.

"Quan algú ve a dir aquí que els mitjans han de ser un ferro nacionalitzador només es pot interpretar d'una manera, i és que alguns interpreten que és un instrument per sotmetre els ciutadans a un pensament únic, en la línia de l'adoctrinament d'altres règims polítics que res tenen a veure amb la democràcia", ha explicat.

Millo també ha dit, preguntat sobre si la intenció del seu partit és incloure el castellà a TV3, que el que pretenen és que als mitjans públics catalans "hi hagi una autèntica representació de la realitat social catalana, que és més del que alguns voldrien que fos, perquè aquests alguns no representen la pluralitat del poble de Catalunya".

"La bandera no és l'element lingüístic, la bandera és el pluralisme i volem que es respecti la pluralitat dins de Catalunya. No hem considerat mai que la llengua castellana estigui prohibida als mitjans públics catalans, perquè bé que s'entrevista gent en castellà", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#40 Georgie, Madrid, 22/03/2012 - 11:24

?If everybody's thinking alike, somebody isn't thinking? (George S. Patton)

#39 xavier fabra, cat ,region de españa, 22/03/2012 - 10:54

una verguenza que el no-do de tv3 ,pagados por todos sea instrumentos de la peste nacionalista ultracatalanista , que lo haga intereconomia o tele5 , que son privadas me parece correcto pero , el nodo tv3 lo pagamos todo , O PLURAL O CERRADO ME DECLARO INSUMISO DE PAGAR A TV3

#38 Ona, Valls, 21/03/2012 - 20:04

Aixó es per equilibrar als d'Intereconomia, Nou VEO7 El 13 noseque etc etc

#37 Eduard Punxet, Reus, 21/03/2012 - 14:27

Amb això estic d'acord amb el PPC. A una tertulia plural hi hauria d'haver de tot:

Marxistes
Independentistes
Anarquistes
Neo-feixistes
Capitalistes lliberals
...

#36 JJ, BCN, 21/03/2012 - 13:58

La Aliicia Sanchez va soving a les tertulies d'intereconomia. Sera per que aquestes si que son plurarls. Uns creuen que el catala s' ha de prohibir. Uns altres que s' ha d' eliminar.

#36.1 guillem, bcn, 21/03/2012 - 14:30

Intereconomia és 100% privada, no rep cap tipus de subvenció. No és el mateix que un mitjà públic pagat amb els diners de tots. Si no t'agrada intereconomia pots fer boicot als productes de les empreses anunciants perquè és l'única font de finançament d'aquesta empresa.

#36.2 guillem, bcn, 21/03/2012 - 14:31

En canvi, què he de fer jo, que no m'agrada el futbol ni soc del barça, amb una tele com TV3? Deixo de pagar el tram autonòmic de l'IRPF? Malament acabaria.

#36.3 joan, BDN, 21/03/2012 - 15:10

Intereconomia i Telecino com les altres són conscessions de l'estat. Les va atorgar un magnífic ministre d'industria que es deia Montilla, famós per al seva capacitat de gestió en el cas Endesa. Els magnífics companys d; ERC que avui protesten el van fer president de Catalunya...