Publicitat
Política · 30 de Juny de 2014. 16:04h.

El PPC reclama a Duran que es desmarqui de CDC

Millo diu que Convergència "fa temps que va abandonar la centralitat"

El PPC reclama a Duran que es desmarqui de CDC

Millo, durant la roda de premsa

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha reclamat al president d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que “si creu que ha de promoure un nou espai de centre, sigui coherent, faci un pas endavant i es desmarqui de les polítiques separatistes de CDC i ERC”.

En aquest sentit, ha recordat que “Unió té 14 diputats al Parlament, sis diputats al Congrés, tres senadors, un eurodiputat, una vicepresidenta del Congrés i dos consellers. Suficients per aturar de cop la deriva separatista de CiU i per impulsar polítiques sensates”. Per a Millo, “Convergència fa temps que va abandonar la centralitat política i només fa seguidisme d’ERC, mentre la Unió de Duran, encara que rondini de tant en tant, avala i sosté l’estratègia d’aquest procés secesionista”.
 
El portaveu del PPC ha assegurat que “mentre Duran es mantingui obeint a Junqueras, les seves declaracions no tenen cap credibilitat”. Així mateix, ha recordat que “fa gairebé un any, el setembre de l’any passat, el PPC va plantejar un gran acord de totes les forces no independentistes”, mitjançant una carta que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va adreçar a diferents partits polítics i a representants de la societat civil. “Duran ni tan sols va contestar a aquella proposta”, ha apuntat.
 
Tanmateix, Millo ha assenyalat que “la centralitat significa impulsar polítiques que ajudin a solucionar els problemes dels catalans, com fa el Govern del Partit Popular”. En aquesta línia, ha lamentat que “mentre el Govern d’Espanya presenta un pla per abaixar els impostos i crear ocupació, el Govern de CiU té el tram autonòmic de l’IRPF més alt d’Espanya, ha pujat taxes i impostos i ha recuperat l’impost de successions amb ERC que havia eliminat amb el PP Català”.

En aquest sentit, ha explicat que el PPC presentarà al Parlament una proposta de reforma fiscal de Catalunya per tal que es concreti als pressupostos per al 2015, i que suposi que cap impost de la Generalitat estigui per sobre de la mitjana espanyola dels impostos autonòmics”.
 
En aquest context, el portaveu del PPC ha constatat que “el PP pensa en les persones; CiU, en els càrrecs polítics”. Segons Millo, “mentre el Partit Popular baixa els impostos a les famílies amb rendes mitjanes i baixes, les famílies nombroses i amb dependents a càrrec, CiU vol pujar el dèficit públic”. Així, ha destacat que “en el Consell de Política Fiscal i Financera, CiU es va associar amb el PSOE andalús demanant més diners públics per malbaratar-los”. “Les dues comunitats amb més ens públics (primer Catalunya i després Andalusia) volen més despesa pública, quan el realment necessari és abaixar impostos i ajudar als emprenedors i les pimes, que són els principals creadors d’ocupació”.
 
Finalment, i respecte al model de finançament, Millo ha tornat a instar al Govern de la Generalitat que “no llenci la tovallola i s’impliqui en la negociació de la reforma del model, perquè encara que ara no sigui el moment de fer-ho, acabarà arribant”. Millo que ha recordat que el ministre d’Hisenda ja va explicar que abans d’abordar la reforma del sistema de finançament volia aprovar la reforma fiscal i avaluar-ne el seu impacte, ha assenyalat que “pot haver variat el calendari, però en cap cas els objectius”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Sorprés de la originalitat, barcelona, 02/07/2014 - 15:49

Però la portanveu al Parlament no és la Camacho...? Bé, doncs, aquets invitació al Duran ja l'ha feta ella anteriorment. Ara la torna a fer el pobre Maillo. Quin ridícul s'ha de fer per guanyar-se bé la vida, oi?

#3 Pepe, Tarragona, 30/06/2014 - 20:53

UDC te uns estatuts de 1931, que diu clar qui som. Per tant, no te res a veure amb el PP. També dir que UDC no es Duran, i el 98% militancia que volem decidir el 9N. La centralitat d'UDC no te res a veure amb el 9N i si estic d'acord d'un nou paradigma del partit, pero no amb Duran al seu davant.

#2 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 30/06/2014 - 17:31

Pot que ho faci, però no crec que se'n vagi amb el PPSOE. Unió sempre ha estat Confederal i això vol dir Dret a Decidir i sobirania per Catalunya, encara que gestionant de comú acord algunes parceles amb Espanya i podent marxar quan es vulgui.

#1 JoanMarti, Villaconejos, 30/06/2014 - 16:59

Nomes el PP. fins i tot jooooo porfa

#1.1 LLUC, 9N2014, 30/06/2014 - 17:10

Potser en Millo ens vol dir que la centralitat de Catalunya està en els 18 diputats actuals del PPC o dels futurs 10/11 que obtindran ?