Política · 7 de Juny de 2012. 14:45h.

El PPC retreu a CiU el bonisme en immigració

"El PP limitarà l'accés a la sanitat als immigrants irregulars per molt que a les esquerres i als convergents no els agradi"

El PPC retreu a CiU el bonisme en immigració

Eva Garcia, durant la seva intervenció

La diputada del PPC, Eva Garcia, ha reivindicat el Reial decret llei de mesures urgents sobre sanitat que va aprovar el Govern espanyol per frenar el turisme sanitari i l'atenció als immigrants sense papers. Durant la seva intervenció, ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, afirmés durant la sessió de control que "tenim assistència sanitària per a tothom, ja la tenim i la seguirem tenint. No baixarem ni un graó".

En el debat de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre el futur del model sanitari, la dirigent popular ha manifestat que "el senyor Mas va confirmar que no complirà la llei, va dir que serà insubmís, va dir que a Catalunya se seguiran donant més privilegis als de fora que als de casa. Els catalans no mereixem un president desafiant que digui que no complirà la llei".

En aquest sentit, ha expressat que "mentre hi hagin en el conjunt de l'Estat espanyol més de 2 milions  de nens -400.000 a Catalunya- que només poden menjar un cop al dia, mentre hi hagi prop de 800.000 catalans que no tenen un lloc de feina dels quals 200.000 no en tenen; el PP limitarà l'accés a la sanitat als immigrants irregulars per molt que a les esquerres i als convergents no els agradi".

A més, Garcia ha apuntat que "no pot ser que amb els nostres impostos estem pagant qualsevol prova diagnòstica d'un familiar d'un immigrant il·legal mentre el català està en llista d'espera per fer-se una intervenció important".

Finalment, ha dit que "hi ha molts europeus que venen al nostre país només buscant atenció i resulta que acaben tenint més drets que els propis catalans. Arriben, s'empadronen, obtenen la targeta sanitària, la converteixen en targeta europea, se'n tornen al seu país i resulta que la seva factura la paguem els catalans i la resta d'espanyols amb els nostres impostos".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 komunistorro, Barceloan, 08/06/2012 - 13:41

este elemento fascistoide no se da cuenta de que si solo tienen derecho a las urgencias las colpasaran y sino empezaran a haber epidemias que seran mucho mas caras para todos......debe ser tonta del culo

#13 juriga, BCN, 08/06/2012 - 07:43

Si Sra. con dos cojjjjj

#12 Jordi, Barcelunya, 07/06/2012 - 22:51

El buenisme el tenim a totes les capes, el parat que cobrant el subsidi treballa, el jubilat que treu medicaments per la familia amb les receptes vermelles, l'empressari que es queda amb l'IVA, el politic que mira per els interessos del partit a costa del poble, i ja no diem dels especuladors.

#11 Séneca, Barcelona, 07/06/2012 - 21:48

I que CiU no foti el ruc adherint-se als postulats de l'esquerra en matèria d'immigració. En aquests moments s'ha d'intervenir quirúrgicament; si es fa en altres matèries i en contra del benestar dels catalans/espanyols, perquè no es pot ser dràstic contra la sanitat gratuita per il.legals al país?

#10 Carrasclet, Girona, 07/06/2012 - 21:29

Espanya sempre fa les coses a mitges, aquesta mesura hauria d'haver anat acompanyada d'un decret d'expulsió, perquè si no es poden expulsar i estan malalts i a sobre no es poden tractar sanitàriament, suposen un perill per la resta de població. Això no ho han pensat aquests Peperos tan llestos?