Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2011. 15:12h.

El PPC troba "escandalós" que Barril assessori Duran

Santi Rodríguez: "És incompatible que un periodista de la ràdio pública sigui assessor de Duran"

El PPC troba "escandalós" que Barril assessori Duran

Barril, amb els seus companys de Catalunya Ràdio, durant la presentació de la nova temporada

El diputat i portaveu del PPC a la Comissió de Control dels Mitjans Audiovisuals, Santi Rodriguez, ha acusat Josep Antoni Duran i Lleida d’utilitzar els mitjans públics en benefici propi i ha titllat d'"escandalós" el fitxatge de Joan Barril, que presenta un programa a Catalunya Ràdio, com a assessor del candidat de CiU a les eleccions generals.  

“Com ja havia estat habitual, CiU torna a confondre els interessos del seu partit amb les institucions públiques, de tots els catalans”, ha assenyalat Rodriguez. En aquest sentit ha afegit que “és incompatible i escandalós que un periodista que presenta i dirigeix un programa informatiu a la ràdio pública sigui al mateix temps membre del consell assessor del candidat de CiU a les generals”. “Això demostra la manca de neutralitat dels mitjans públics que s’incrementa en períodes preelectorals, i que és necessària una solució ràpida”, ha manifestat.

D’altra banda, el diputat ha afirmat que “volem denunciar el silenci públic sobre aquest tema que introdueix més elements de dubte sobre la imparcialitat que se suposa han de mantenir els mitjans públics que es paguen amb diners de tots els catalans”. Rodriguez ha remarcat que “encara resulta més sorprenent que aquesta circumstància passi completament desapercebuda per al Consell de Govern de la Corporació Catalana i per al seu president”. 

 

“És increïble que no hagin opinat al respecte quan això suposa una incompatibilitat flagrant entre la independència i imparcialitat exigible a un professional dels mitjans públics i la seva participació en la campanya d’un dels candidats”, ha comentat abans de referir-se a la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya –article 26.1- que diu que la missió del servei públic dels mitjans de la Generalitat és “l’accés a una informació objectiva i equilibrada”. En aquesta línia, ha recordat que la mateixa llei en l’article 29.2 diu que “correspon al Parlament i al CAC controlar que es compleixin les missions de servei públic”.

Article de Xavier Rius: "Barril, dimissió"

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Periodista, Barcelona, 23/09/2011 - 14:41

I ara, quan vingui la campanya electoral, tots els polítics que ara callen agafaran el cronòmetre per mesurar els blocs electorals. No tenen vergonya!

#6 pep, BCN, 23/09/2011 - 08:38

A la CCMA sembla que tothom ho troba escandalós excepte el Consell de Govern i el director de Catalunya Ràdio/Director General en funcions. Ramon Mateu també hauria de dimitir.

#5 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 23/09/2011 - 07:42

AQUI, A CATALUNYA SEMPRE HA ESTAT AIXÍ; PREMSA AMN POLITICS, UNA UNIÓ PERFECTE PER AMBDÓS, PERÒ NEFASTA PER LA DEMOCRACIA. RECORDO QUE HEM TINGUT DIRECTORS GENERALS DE TV3, QUE ARA SON SENADORS DE CIU, FORT? SI FOSSIN DEL PP, SÉLS HAURIEN MENJAT!

#4 SantJordiet, Girona, 22/09/2011 - 20:46

O també penso el mateix, però què pensa el PPC del PPCV i els periodistes de CANAL9?

#2 Horacio Néstor, Barcelona, 22/09/2011 - 18:02

Jo també!