Publicitat
Política · 17 de Juny de 2014. 17:22h.

El PPC veu apologia de la independència en un llibre infantil

Denuncia que l'Ajuntament gasta 90.000 euros en ‘Història de Catalunya’

El PPC veu apologia de la independència en un llibre infantil

Una imatge del llibre 'Història de Catalunya' que denuncia el PPC

El grup municipal del Partit Popular de Catalunya (PPC) a l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat el que considera un cas d’apologia de la independència en un llibre anomenat ‘Història de Catalunya’.

La portaveu del grup municipal del PPC, Àngels Esteller, ha afirmat que l’alcalde Xavier Trias “s’ha gastat 90.595 euros en l’edició dels llibres infantils ‘Història de Catalunya”, en què ha aportat el 20% de la totalitat del cost, segons ha dit, i ha apuntat que “la Generalitat, que també surt com a col·laboradora en els llibres, no hi ha aportat res”.

Esteller ha manifestat que “Trias no tan sols fa de Mas en donar suport a la distribució de llibres infantils que fan apologia de la independència, sinó que paga per ambdues administracions per aparèixer com a col·laboradors en la contraportada dels llibres”.

Segons la portaveu dels populars al consistori “aquests llibres tenen una clara intenció de fomentar la independència” entre el públic menor i adolescent, tot afegint que “els nens i nenes de Catalunya han de conèixer, entendre i estimar el seu país, Catalunya, en el qual les referències a Espanya són sempre negatives”.

En aquest sentit, Esteller considera que aquestes publicacions “falsegen la història” i ha afirmant que transmeten “una imatge negativa d’Espanya amb simbolismes com tisores amb la bandera espanyola que amenacen de retallar Catalunya”. “La intenció d’aquests llibres és crear una imatge contrària a Espanya i mostrar als nens una imatge distorsionada de la realitat”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#26 FERRAN, BARCELONA, 18/06/2014 - 13:41

Doncs és veritat: un llibre infantil ha de ser el més asèptic possible, doncs la ment de l'infant és encara molt manipulable. Es pot explicar un conflicte sense fer demagògia ni, encara més greu, propaganda. Un llibre d'història mai pot esdevenir un pamflet.

#25 Pere, BCN, 18/06/2014 - 13:36

e-noticies, perquè no mostreu les imatges del llibre que provoquen apologia de la independència, així podrem fer la nostra valoració.

#24 IÑIGO, bi, 18/06/2014 - 11:05

Esa apología la ve el PPC y cualquiera que tenga dos ojos en la cara. Rectifico, cualquiera que tenga un ojo en la cara...

#24.1 iñigo, bi, 18/06/2014 - 11:35

Es una infamia que con dinero público se intente adoctrinar de esta manera tan zafia a los niños. Da vergüenza absoluta. ¿Esta es la democracia que el nacionalismo quiere crear con su independencia? No sé si es para reír o para llorar... Catalunya en manos exclusivas de esta gente se?ia como Rusia.

#23 Xesco, BCN, 18/06/2014 - 10:59

Només ho veu el PP ??

#21 -emilio, a, 17/06/2014 - 23:32

de esta memez de libro subvencionado se beneficiaron; Ediciones 62, el Grupo Godó, Pilarin Bayés, el historiador Josep Maria Solé y Sabaté, su hija Queralt Solé, y el periodista Oscar Dalmau que dirigió el acto de presentacion del libro en la Generalidad.