Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2020. 20:20h.

El PPC veu "il·legal" l'exclusió del castellà

Alejandro Fernández recorda que Catalunya té "dues llengües oficials"

El PPC veu "il·legal" l'exclusió del castellà

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha dit que l'exclusió del castellà com a llengua vehicular a Catalunya és "una mesura il·legal, dolenta per al sistema educatiu català i per als drets individuals dels joves catalans".

Alejandro Fernández ha recordat que "el PP ha presentat un recurs a l'Tribunal Constitucional perquè la mesura és absolutament inconstitucional ja que la Constitució deixa clar que a Catalunya tenim dues llengües oficials, l'espanyol, que és de tots els espanyols, i el català, i les dues tenen la mateixa condició en el nostre sistema educatiu".

El líder del PPC defensa que "el bilingüisme és possible, és positiu i és perfectament compatible ser capaços de, no només entendre i parlar, sinó d'escriure perfectament el català en el nostre sistema educatiu i escriure perfectament el castellà, que és la llengua de més de 600 milions d'habitants a tot el món, una llengua de projecció internacional".

Finalment, ha dit que "aquesta mesura és inacceptable i planteja un escenari d'enfrontament d'ideologies entre persones". "Pedro Sánchez sap perfectament que en definitiva és una manera de polaritzar i enfrontar a les persones quan en aquests moments tan difícils, en plena pandèmia, el que hauríem de fer és unir i ser capaços de defensar les nostres dues llengües, el català i l'espanyol indistintament i amb absoluta normalitat ", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Protágoras, bcn.España, 07/11/2020 - 10:08

El régimen de de aristocracia étnica del 35%, considera al 55% de la catalanes como ciudadanos de segunda, y da una vuelta de turca más a su política de discriminación étnica. En lugar de la Dinamarca del Sur están construyendo la Ruanda del norte donde la aristocracia minoritaria tutsi gobernaba sobre la mayoría hutu.